Europalso

Υποβολή ΜΥΦ 2017 μέχρι 28/2/2018

Υποβολή ΜΥΦ 2017 μέχρι 28/2/2018

ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΥΦ 2017 ΜΕΧΡΙ 28/2/2018

Στις καταστάσεις που θα σταλούν πρέπει να φαίνονται όλες οι συναλλαγές ανεξαρτήτως ποσού (αφού δεν υπάρχει κάποιο όριο στην αξία τους), το Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου, η καθαρή αξία των συναλλαγών, το πλήθος των παραστατικών καθώς και το Φ.Π.Α. που τις επιβαρύνει.

Ειδικότερα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

  1. Χονδρικές πωλήσεις, που υποβάλλονται συγκεντρωτικά ανά Α.Φ.Μ., διαχωρίζοντας τα χρεωστικά από τα πιστωτικά τιμολόγια.
  2. Λιανικές πωλήσεις, που υποβάλλονται είτε µε µία εγγραφή ανά ταμειακή μηχανή και µία εγγραφή για όλες τις υπόλοιπες λιανικές πωλήσεις (χειρόγραφες, μηχανογραφικές κλπ.), είτε όλες μαζί σε μία συγκεντρωτική εγγραφή.
  3. Έξοδα – Αγορές, που υποβάλλονται συγκεντρωτικά ανά Α.Φ.Μ., αναγράφοντας σε ξεχωριστή γραμμή τα χρεωστικά από τα πιστωτικά τιμολόγια.
  4. Λοιπές δαπάνες, που υποβάλλονται µε µία εγγραφή και αφορούν δαπάνες για τις οποίες έχει εκδοθεί παραστατικό στο οποίο δεν αναγράφεται το Α.Φ.Μ. του λήπτη (πχ. απόδειξη από ταμειακή).

ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

Η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών, προμηθευτών και συναλλαγών είναι ετήσια. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται σε καθεστώς ΦΠΑ, μπορεί να γίνει υποβολή ενός αρχείου κι όχι τεσσάρων αρχείων για κάθε τρίμηνο.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ:

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι 28/2/2018, ενώ η διόρθωση των αποκλίσεων μπορεί να γίνει μέχρι 30/4/2018.

Αξίζει να επισημάνουμε πως δεν απαιτείται διόρθωση αποκλίσεων, εφόσον η συνολική αξία αυτών, προ Φ.Π.Α. ανά αντισυμβαλλόμενο, δεν ξεπερνά τα εκατό ευρώ.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ:

Α. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ:

 

Ανά Α.Φ.Μ. αντισυμβαλλομένου καταχωρούμε:

 

Συγκεντρωτικά, χωρίς την αναγραφή του Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου καταχωρούμε:

 

Β. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ:

 

Ανά Α.Φ.Μ. αντισυμβαλλομένου καταχωρούμε:

 

Συγκεντρωτικά, χωρίς την αναγραφή του Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου καταχωρούμε:

Σημείωση: Στην περίπτωση που ο Φ.Π.Α. της συναλλαγής δεν εκπίπτει, μπορεί να καταχωρείται μαζί με την αξία.  

ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ:

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην καταχώρηση των ΜΥΦ θα πρέπει να γίνεται διαχωρισμός καθαρής αξίας και ΦΠΑ των τιμολογίων, ακόμα κι από τις επιχειρήσεις που δεν εντάσσονται στο καθεστώς ΦΠΑ.

 

 

 

Exit mobile version