Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2021

Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O Πρόεδρος Γεώργιος Ζηκόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ. σας καλούν να αξιοποιήσετε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή σας στις εξετάσεις του Συνδέσμου μας:

ESBEuropalsoCambridgeIELTS

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2103830752, 801-2227777 (με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα)

Προσοχή! Για τις εγγραφές σας στις εξετάσεις ESB, δεν απαιτούνται τα email των υποψηφίων σας καθώς η έκδοση e-certificates μετατίθεται σε μελλοντικό χρόνο.

Εξετάσεις ESB Χειμερινής Περιόδου

Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις ESB, στην περίπτωση που δεν μας δοθεί η δυνατότητα να τις διεξάγουμε δια ζώσης, θα διεξαχθούν διαδικτυακά (online) το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επικοινωνείστε με το γραφείο εξετάσεων: 2103830752 (εσωτ. 1).

Εξετάσεις CAMBRIDGE Χειμερινής Περιόδου

Οι εξετάσεις Cambridge προγραμματίζονται να διεξαχθούν το Μάρτιο εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ορίζει το Cambridge για κάθε επίπεδο.

Ειδικότερα για το επίπεδο CPE η μοναδική ημερομηνία εξέτασης είναι 6 Μαρτίου. Για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών για τα επίπεδα YLE, Α2 Key, B1 Preliminary, FCE fs και CAE, και ότι νεώτερο από το Cambridge, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ                                              

Θέμα 2ον          Εμβολιασμός Κατά του Κορωνοϊού

Για να βλέπετε ποια πληθυσμιακή ομάδα εμβολιάζεται ανά περίοδο, καθώς και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να μπαίνετε στο:  https://emvolio.gov.gr/ Στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο εμβολιάζονται: α) οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, β) οι πολίτες άνω των 75 ετών και γ) οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Επιπρόσθετα, μπορείτε να εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση (πατήστε εδώ) και, όταν κληθεί η δική σας πληθυσμιακή ομάδα, θα λάβετε κανονικά SMS και email με την προ-κράτηση ραντεβού.

Για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα χρειαστείτε: 1. τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, 2.τον αριθμό ΑΜΚΑ και 3. τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail).

Θέμα 3ον          Απαλλαγή ΚΞΓ από Δημοτικά Τέλη

Συνάδελφοι, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής μας, και μετά από ενέργειες του Προέδρου μας, κ. Γ. Ζηκόπουλου, υπενθυμίζουμε ότι ισχύει για τα Κ.Ξ.Γ απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Επικοινωνήστε άμεσα με τους δήμους σας.

Για το Δήμο Αθηναίων η αίτηση υποβάλλεται στο: https://eservices.cityofathens.gr/ καθώς μετά από ενέργειές μας, η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή έως τέλη Φεβρουαρίου.

Για το Δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η αίτηση για την περίοδο του α’ lockdown (Μαρτίου-Μαΐου 2020), υποβάλλεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου (πατήστε εδώ) που είναι διαθέσιμη καθημερινά από 07:00 (πρωί) έως (23:00) βράδυ. Για την περίοδο του β’ lockdown (από Νοέμβριο 2020) αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης για την οποία θα σας ενημερώσουμε.

Για το Δήμο Ιλίου, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου https://eservices.ilion.gr/ έως και 31/5/2021.

Για τους υπόλοιπους δήμους της Επικράτειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει ήδη ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό κόμβο https://dt.govapp.gr προκειμένου όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής δημοτικών τελών.

Ενημερώστε μας για δικές μας περαιτέρω ενέργειες και πιέσεις σε δήμους που δεν ανταποκρίνονται στην απαλλαγή δημοτικών τελών.

Θέμα 4ον          Διευκρίνιση για τις Άδειες Διδασκαλίας

Για χορήγηση καινούργιων αδειών

Aπό 1/7/2021 η αρμοδιότητα για την έκδοση αδειών διδασκαλίας σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών επανέρχεται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ν.4763/2020, ΦΕΚ 254/Α/21-12-2020, άρθρο 167). Για να δείτε το ΦΕΚ, πατήστε εδώ

Ο ΕΟΠΠΕΠ θα δέχεται αιτήσεις αναγγελίας διδασκαλίας μέχρι την 30η.6.2021. Από εκεί και έπειτα, ο φάκελος δικαιολογητικών θα πρέπει να υποβάλεται στην οικεία Δευτεροβάθμια.

Για ανανέωση υφιστάμενων (παλαιών) αδειών

Υπενθυμίζουμε, όσοι έχουν καταθέσει εμπρόθεσμα (έως 30/8/2019) φάκελο για ανανέωση της άδειας διδασκαλίας τους στον ΕΟΠΠΕΠ, μπορούν να διδάσκουν νόμιμα κατά το τρέχον σχολικό έτος (έως 31-8-2021), ανεξάρτητα από το αν τους έχει εκδοθεί η ανανέωση.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση του ΕΟΠΠΕΠ, η καταχώρηση των αιτήσεων ανανέωσης των (παλαιών) αδειών διδασκαλίας στο πληροφοριακό του σύστημα, προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου.

Θέμα 5ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1)Απεικόνιση αναστολών προσωπικού στην ΑΠΔ για το Δ.Χ. (πατήστε εδώ)

Έως 28/2

2)Επιστρεπτέες προκαταβολές 1, 2, 3, 4, 5

Η υποβολή των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα myBusinessSupport για τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1, 2, 3, 4, και 5 έχει παραταθεί έως 30/6/2021.

3)Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 (πατήστε εδώ)

Η υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος έχει παραταθεί έως αύριο 24/2.

4)Φορολογικές Υποχρεώσεις Μαρτίου 2021 (πατήστε εδώ)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη
Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες