fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕγκύκλιος 16/7/2021: Παρέμβαση Προέδρου σε Αν. Υπουργό Ανάπτυξης – Πιστοποιητικά ESB Μαρτίου...

  Εγκύκλιος 16/7/2021: Παρέμβαση Προέδρου σε Αν. Υπουργό Ανάπτυξης – Πιστοποιητικά ESB Μαρτίου – Ηλεκτρονικά Βιβλία – Άδειες διδασκαλίας – Παράταση Επικαιροποίησης αδειών ΚΞΓ, έως 30/11 – Φορολογικά.

  Αθήνα, 16 Ιουλίου 2021

  Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο ΕΕΑ, ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζηκόπουλος, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες και τις ενέργειες του για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα που πλήττουν τα νόμιμα ΚΞΓ, επανήλθε με παρέμβαση στον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, κο Ν. Παπαθανάση. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

   

  Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre                                  

   

  Θέμα 2ον          Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

  Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπ. Οικονομικών (πατήστε εδώ) η υποχρέωση για διαβίβαση παραστατικών στην πλατφόρμα myData της ΑΑΔΕ παρατείνεται, λόγω πανδημίας. Για επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία με τζίρο κάτω των €100.000 (όπως η πλειοψηφία των ΚΞΓ) η υποχρέωση διαβίβασης ξεκινά από την 1η Νοέμβρη 2021.

  Προγραμματίζουμε ειδικό σεμινάριο σε συνεργασία με τους φοροτεχνικούς μας, κ.κ. Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου επί του θέματος. Θα ενημερώσουμε έγκαιρα για την ημερομηνία διεξαγωγής.

   

  Θέμα 3ον          Ανανεώσεις / αναγγελίες αδειών διδασκαλίας

  Δεν απαιτείται καμία διαδικασία περαιτέρω για την άδεια διδασκαλίας σας που έχετε ήδη ανανεώσει από το 2019. Αναμένουμε σχετικά νέα Υπουργική Απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας. Για περισσότερα, (πατήστε εδώ)

   

  Θέμα 4ον:         Παράταση Επικαιροποίησης Αδειών ΚΞΓ, έως 30 Νοεμβρίου 2021

  Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία υποβολής κατάθεσης αίτησης και δικαιολογητικών για την επικαιροποίηση των αδειών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ειδικά για το έτος 2021, έχει παραταθεί μέχρι 30 Νοεμβρίου 2021.

  Σημείωση 1: Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».

  Σημείωση 2: Αναφορικά με τις ασφαλιστικές ενημερότητες ΙΚΑ και ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ), σας ενημερώνουμε ότι πλέον εκδίδεται μια (1) ενημερότητα, κοινή για όλα τα ταμεία (τ.ΙΚΑ σαν εργοδότης και τ.ΟΑΕΕ σαν επαγγελματίας). Η ενημερότητα μπορεί να εκδοθεί είτε με χρήση των κωδικών taxis είτε με χρήση των κωδικών ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος μπαίνει στην ίδια εφαρμογή, δηλαδή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

   

  Θέμα 5ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  1) Προθεσμία υποβολής δήλωσης νομικών / φυσικών προσώπων και δόσεις φόρου εισοδήματος (πατήστε εδώ)

  2) Επιστρεπτέες προκαταβολές: Παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών έως 30/9/2021 –Υποβολή ενστάσεων – Εννιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

  Προσοχή: Δημοσιεύθηκαν οι σχετικές ΚΥΑ. Για περισσότερες λεπτομέρειες (πατήστε εδώ)

  3) Οφειλές προς την εφορία που ήταν σε αναστολή πληρωμής έως τις 30/4/2021 – παράταση έως 31/12/2021 (πατήστε εδώ)

  4) Ρύθμιση 120 δόσεων για βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια (πατήστε εδώ)

  5) Υποβολή ετήσιας κανονικής άδειας στο Π/Σ

  Με την υπ’ αριθμ. 8460/Δ1.2667/24.2.2021 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε11 (γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) στο Π.Σ. Εργάνη παρατείνεται έως 31.7.2021.

  6) Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου 2021 (πατήστε εδώ)

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
  Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων