fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕπαγγελματική Ημερίδα Europalso, 15/1/2017

    Επαγγελματική Ημερίδα Europalso, 15/1/2017

    Άκρως ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ήταν η Επαγγελματική Ημερίδα Europalso που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ σε κατάμεστο ακροατήριο ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών.

     

    Την εκδήλωση άνοιξε η Γενική Γραμματέας, κ. Έφη Θεοχάρη η οποία έκανε εκτενή παρουσίαση όλων των δράσεων και εκδηλώσεων του Συνδέσμου μας, οι οποίες, είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, είτε πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο άμεσα προσεχές μέλλον. Στην εισήγησή της, η κα Θεοχάρη δεν παρέλειψε να τονίσει τα πολλαπλά οφέλη και πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την ενεργή συμμετοχή μας στις εξετάσεις του Συνδέσμου, στο Europalso Society και στις υπόλοιπες δραστηριότητες που προτείνει ο Σύνδεσμος.

     

    Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος, κ. Γεώργιος Ζηκόπουλος και ενημέρωσε για τους συνδικαλιστικούς αγώνες του Συνδέσμου που αφορούν ολόκληρο τον κλάδο των κέντρων ξένων γλωσσών. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις νέες πολύτιμες δράσεις και συνεργασίες του Πανελληνίου προς όφελος όλων. Στο τέλος της ομιλίας του, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών και δέχθηκε ενδιαφέρουσες προτάσεις και προβληματισμούς δεσμευόμενος να τις υλοποιήσει όλες.

     

    Μετά τους εκπροσώπους του Δ.Σ., σειρά είχαν οι έγκριτοι νομικοί και φοροτεχνικοί μας σύμβουλοι:

     

    Ο φοροτεχνικός, κος Αθανάσιος Παπαλυμπέρης, στην εισήγησή του, αναφέρθηκε τόσο στις νέες διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής (όπως είναι η υποχρέωση για μισθοδοσία μέσω τραπέζης και η τοποθέτηση τερματικών POS) όσο και στους νέους νόμους που αφορούν τα ωρομίσθια και τις ημέρες διακοπών και αργιών. Κατόπιν απάντησε σε ποικίλα ερωτήματα και έδωσε πρακτικές συμβουλές και λύσεις για το πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να ρυθμίσουν διάφορα λογιστικά τους ζητήματα.

     

    Ακολούθησε, ο νομικός μας σύμβουλος, κ. Στρατής Σημαντήρης, ο οποίος κυρίως αναφέρθηκε στις νομικές ενέργειες του Συνδέσμου για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία, πέραν των πολιτικών παρεμβάσεων και της σχετικής καμπάνιας.

     

    Τέλος, η ψυχολόγος και ερευνήτρια, κα Αγνή Μαριακάκη, προσέφερε ένα άκρως ενδυναμωτικό σεμινάριο για το πως μπορούν οι επαγγελματίες να πορευτούν με αισιοδοξία στο νέο έτος 2017 και για το πως μπορούν να βρουν την χαμένη ελπίδα, ενεργοποιώντας τις ψυχικές τους δυνάμεις.

     

    Η μεγάλη πλειοψηφία των παρευρισκομένων παρέμειναν μέχρι το τέλος της ημερίδας εκφράζοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για τη διοργάνωση καθώς και για την πολύπλευρη ενημέρωση που τους δόθηκε.

     

    Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν περίπου 300 ιδιοκτήτες.

     

    Το επόμενο μεγάλο ραντεβού δόθηκε για την ανανεωμένη Ετήσια Κοπή Πίτας του Συνδέσμου μας με την ορχήστρα και χορωδία Europalso που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων