fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕπικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία: Διαδικασία - Δικαιολογητικά

  Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία: Διαδικασία – Δικαιολογητικά

  Επικαιροποίηση Αδειών ΚΞΓ, ανά διετία

  Σύμφωνα με το Ν. 4093/2012 και τις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών οφείλουν να επικαιροποιούν την άδεια τους, ανά διετία, με αναγγελία στον ΕΟΠΠΕΠ.

  Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση Επικαιροποίησης (πατήστε εδώ)
   • Σημαντική επισήμανση: συνυποβάλλετε φωτοαντίγραφο του πιστοποιητικού (ενεργητικής) πυροπροστασίας του/των κτιρίου/κτιρίων, έγγραφο που το έχετε ήδη (επί τη ευκαιρία, ελέγξτε την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού για την έγκαιρη ανανέωση του).
  • Καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €50. Γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής e -Πληρωμές ΕΟΠΠΕΠ. Για να μπείτε στην εφαρμογή, πατήστε εδώ. Προσοχή: θα χρειαστεί να εισάγετε τους κωδικούς (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης) που διαθέτετε στο taxisnet.
  • Δήλωση του ν. 1599/1986 περί μη μεταβολής των προϋποθέσεων χορήγησης της άδειας και των κτηριολογικών προδιαγραφών (πατήστε εδώ)
  • Δήλωση του ν. 1599/1986 ότι ο αιτών δεν έχει την ιδιότητα, ούτε έχει απολυθεί από θέση, δημόσιου υπαλλήλου (πατήστε εδώ)
  • Ασφαλιστική ενημερότητα ΙΚΑ και ΕΦΚΑ (ΟΑΕΕ)
  • Φορολογική ενημερότητα
  • Πιστοποιητικά Πρωτοδικείου: 1. Περί μη κατάθεσης αίτησης για κήρυξη του αιτούντος σε κατάσταση πτώχευσης, 2. Περί μη κήρυξης του αιτούντος σε κατάσταση πτώχευσης. Αίτημα για χορήγηση ως άνω πιστοποιητικών, μπορείτε πλέον να υποβάλετε μέσω ΚΕΠ ή ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πύλης solon.gov.gr
  • Επιπλέον (και μόνο εφόσον δεν τα έχετε ήδη υποβάλλει) καταθέτετε: Οικοδομική άδεια, που έχει θεωρηθεί για σύνδεση με δίκτυα κοινής ωφελείας και 2. Βεβαίωση χώρου κύριας χρήσης από ιδιώτη μηχανικό, με επισυναπτόμενα σχέδια αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης.

  Η Επικαιροποίηση αποστέλλεται, ταχυδρομικά έως την 31η Μαΐου κάθε δεύτερου έτους, από την ημερομηνία που αναγράφεται στην προηγούμενη απόφαση επικαιροποίησης (λαμβάνεται υπόψη το έτος). Διεύθυνση ΕΟΠΠΕΠ: Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 14234, Νέα Ιωνία.

  Σημαντικές επισημάνσεις:

  1. Για να γνωρίζετε αν έχει παρέλθει η διετία, λαμβάνετε υπόψη την ημερομηνία που αναφέρεται στη 2η σελίδα της πιο πρόσφατης απόφασης επικαιροποίησης. Η ημερομηνία λήξης της επικαιροποίησης αναγράφεται ρητώς, με έντονη γραφή και υπογράμμιση, ως ακολούθως: «επικαιροποιείται από τον ΕΟΠΠΕΠ για περίοδο δύο ετών, ήτοι έως 31/5/2021».
  2. Σε περίπτωση που το ΚΞΓ έχει τη μορφή νομικού προσώπου, π.χ. Ο.Ε.:
   • ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας, και οι μέτοχοι ή εταίροι συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση περί της μη ιδιότητας δημοσίου υπαλλήλου.
   • φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα και πιστοποιητικά πρωτοδικείου εκδίδονται και για λογαριασμό της εταιρείας και για λογαριασμό του νόμιμου εκπροσώπου
  3. Σε περίπτωση που έχετε κάνει τροποποίηση αδείας και τώρα διαθέτετε νέα άδεια ΕΟΠΠΕΠ, με διαφορετικό ΑΦΜ, οφείλετε να κάνετε ανάκληση της προηγούμενης, μη ισχύουσας, άδειας. Απαιτείται αποστολή email στον ΕΟΠΠΕΠ, όπου ο εκπαιδευτικός φορέας με το παλιό ΑΦΜ δηλώνει ότι έχει πάψει να λειτουργεί.
  4. Σε περίπτωση που θέλετε να επικαιροποιήσετε και για φροντιστήριο Μέσης οφείλετε να ετοιμάσετε ξεχωριστούς φακέλους για κάθε φορέα. Απαιτούνται:
   • 1 (μία) αίτηση επικαιροποίησης (ΚΞΓ, Μέσης) και 1 (ένα) παράβολο ανά φορέα,

  ανεξάρτητα από τον αριθμό παραρτημάτων που διαθέτει ο φορέας.

  • πρωτότυπα δικαιολογητικά για το φάκελο επικαιροποίησης του ΚΞΓ. 

  Διευκρινήσεις / πληροφορίες: Βασίλης Παπαδημητρίου, Υποδιευθυντής Συνδέσμου (τηλ: 210-3830752, fax: 211-7600080-2, email: [email protected]

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων