fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΠρόσθετες Διευκρινήσεις Europalso για νέα μέτρα Covid (31/1/22)

    Πρόσθετες Διευκρινήσεις Europalso για νέα μέτρα Covid (31/1/22)

    ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ EUROPALSO ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ COVID-19

    1. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης από την πλατφόρμα, self-testing.gov.gr της δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί χειρόγραφα. Πατήστε εδώ για κατεβάσετε τη δήλωση σε μορφή PDF.
    2. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη: οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάνουν 5 τεστ σε διάστημα 5 ημερών (δηλ.1η και 5η rapid και 2η, 3η, 4η self), οι εμβολιασμένοι μαθητές κάνουν 3 τεστ σε διάστημα 5 ημερών (δηλ. 1η, 3η, 5η self), οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί κάνουν 5 τεστ σε διάστημα 5 ημερών (δηλ.1η, 2η, 4η, 5η rapid και 3η self), οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί κάνουν 3 τεστ σε διάστημα 5 ημερών (δηλ. 1η, 3η, 5η self). Oι ιδιοκτήτες ΚΞΓ συμπληρώνουν το δελτίο ιχνηλάτισης (πατήστε εδώ) και, βάσει ΦΕΚ 7/τΒ/6-1-2022 (αρ.18, παρ.2), το αποστέλλουν στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.
    3. Σε περίπτωση κρούσματος σε μέλος της οικογένειας, η στενή επαφή (μαθητής/εκπαιδευτικός), εφόσον κατοικεί μαζί με το κρούσμα, ενεργεί ως εξής: ο εμβολιασμένος συνεχίζει τις σχολικές του δραστηριότητες και υποβάλλεται σε αυξημένο διαγνωστικό έλεγχο. Ο ανεμβολίαστος, μπαίνει σε καραντίνα για 5 ημέρες και επιστρέφει στις σχολικές του δραστηριότητες με αρνητικό self-test [ο μαθητής], και αρνητικό rapid test ή PCR [ο καθηγητής] που διενεργείται την 5η ημέρα.
    4. Μάσκα υψηλής προστασίας (KN95, N95, FFP2) ή διπλή μάσκα υποχρεούται να χρησιμοποιήσει μόνον το ίδιο το κρούσμα, κατά την επιστροφή του στην εκπαιδευτική μονάδα, μετά το τέλος της 5ημερης καραντίνας και για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
    5. Η πλατφόρμα www.edupass.gov.gr αφορά αποκλειστικά σε δηλώσεις self-test εκπαιδευτικών του ΔΗΜΟΣΙΟΥ σχολείου.
    6. Σε ότι αφορά την προσέλευση των μαθητών μας, μπορούμε να τους δεχόμαστε, κάθε φορά, με τη σχολική κάρτα δήλωσης αρνητικού self-test που έχουν εκδώσει ήδη για τις ανάγκες του Δημόσιου σχολείου. Δεν χρειάζεται να κάνουν πρόσθετο self-test.
    7. Ο Σύνδεσμος μας έχει προβεί σε ενέργειες και διαμαρτυρίες για τη μη διάθεση των δωρεάν self-test και στους εκπαιδευτικούς των ΚΞΓ.
    8. Οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ εφόσον διδάσκουν ακολουθούν τα ισχύοντα για τους καθηγητές-εκπαιδευτικούς. Εάν ασκούν αποκλειστικά και μόνο διοικητικά καθήκοντα, ακολουθούν τα ισχύοντα για το λοιπό προσωπικό (π.χ. υπάλληλοι γραφείου).
    9. Οι νοσήσαντες (μαθητές/τριες, εμβολιασμένοι καθηγητές και εμβολιασμένο λοιπό προσωπικό) επιστρέφουν στο ΚΞΓ με αρνητικό selftest που διενεργείται την έκτη ημέρα, την επόμενη από το 5νθημερο απομόνωσης. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποχωρήσει σημαντικά τα συμπτώματα. Οι νοσήσαντες (μη εμβολιασμένοι καθηγητές και μη εμβολιασμένο λοιπό προσωπικό) επιστρέφουν στο ΚΞΓ με αρνητικό rapid test.
    10. Σε περίπτωση που μέλος του προσωπικού ΚΞΓ νοσήσει δικαιούται να λάβει επίδομα ασθενείας από τον ΕΦΚΑ, απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από γιατρό του ΕΟΠΥΥ ή από δημόσια δομή. Ο ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί να προσκομίσει τη γνωμάτευση στον εργοδότη του και να υποβάλλει σχετική αίτηση στον ΕΦΚΑ.
    11. Για το νέο συνοπτικό οδηγό ΕΟΔΥ (ημ. ανάρτησης: 11/1/2022) αναφορικά με τους συστηματικούς προληπτικούς ελέγχους και τον τρόπο αντιμετώπισης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων / στενών επαφών (πατήστε εδώ)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων