fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΜαύρα ιδιαίτερα - παράνομα οικοδιδασκαλεία: Προσυπογράφουμε την διαμαρτυρία αίτημα ΕΔΩ

  Μαύρα ιδιαίτερα – παράνομα οικοδιδασκαλεία: Προσυπογράφουμε την διαμαρτυρία αίτημα ΕΔΩ

  Εν όψει και της ανάδειξης της νέας κυβέρνησης συνεχίζουμε ασταμάτητα τις ενέργειες και τις παραστάσεις μας για το φλέγον ζήτημα των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των παράνομων οικοδιδασκαλείων.

  Μετά από σχετικές επιστολές που εστάλησαν στους Υπουργούς: Παιδείαςπατήστε εδώΟικονομικώνπατήστε εδώ και Ανάπτυξηςπατήστε εδώ, επίκεινται άμεσες συναντήσεις στα γραφεία των αρμόδιων Υπουργών.

  Συμβάλλουμε όλοι μαζί στον αγώνα συμπληρώνοντας και προσυπογράφοντας τη διαμαρτυρία – αίτημαπατήστε εδώ.

  Αποστείλετε τη διαμαρτυρία – αίτημα στο Σύνδεσμο με mail

  στο [email protected]

  Ενωμένοι ασκούμε την μεγαλύτερη δυνατή πίεση για τη θέσπιση νομοθετικών διατάξεων και για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

  Πατήστε εδώ για το δελτίο τύπου του Συνδέσμου μας.

  Με ιδιαίτερη αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι το μείζον πρόβλημα των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων όχι μόνο εξακολουθεί με αμείωτη ένταση αλλά, με την πάροδο του χρόνου, βαίνει και αυξανόμενο.

  Την ίδια στιγμή που οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ, ως μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, φορολογούνται, καταβάλλουν τις εισφορές τους, πληρούν αυστηρές κτηριολογικές προϋποθέσεις και μέτρα ασφαλείας ενώ υπομένουν, ταυτόχρονα, και πιεστικούς ελέγχους από τους αρμόδιους φορείς, τα παράνομα οικοδιδασκαλεία και τα μαύρα ιδιαίτερα δρουν ανεξέλεγκτα, σε συνθήκες πλήρως αθέμιτου ανταγωνισμού και χωρίς να αποφέρουν το παραμικρό έσοδο στο κράτος.

  Επί σειρά ετών, ο Σύνδεσμός μας, όντας αποδέκτης πολυάριθμων αναφορών από σχεδόν το σύνολο των μελών του, ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, έχει απευθυνθεί σε όλες τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας (Πρωθυπουργούς, Υπουργούς Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών, Βουλευτές), δυστυχώς χωρίς καμιά ανταπόκριση και χωρίς κανένα απτό αποτέλεσμα.

  Επειδή πλέον η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο καθώς, αν και νόμιμες επιχειρήσεις με τεράστιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, συνεχίζουμε να οδηγούμαστε σε «λουκέτο», και

  Επειδή εξακολουθεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα το άκρως αντιπαιδαγωγικό καθεστώς των μαθημάτων ξένων γλωσσών στο σπίτι.

  Ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές της νέας κυβέρνησης:

  A. Να υιοθετήσουν επιτέλους τις λύσεις που έχουμε προτείνει, με έγγραφά μας αλλά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις.

  1. Οι εξεταστικοί φορείς, προκειμένου να εγγράψουν υποψηφίους σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, να ζητούν ελάχιστη υποχρέωση παρακολούθησης μαθημάτων ξένης γλώσσας σε ΚΞΓ, πρακτική η οποία εφαρμόζεται ήδη με νόμο σε Σχολές Μουσικής, Σχολές Χορού και Οδήγησης. Με εξαίρεση, φυσικά, τους υποψηφίους που εγγράφονται στις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας μέσω των δημόσιων σχολείων.
  2. Nα απαιτείται υποχρεωτικά από όλους τους εξεταστικούς φορείς, ο Α.Φ.Μ. και ο κωδικός ΕΟΠΠΕΠ του κέντρου ξένων γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  3. Να θεσπιστούν ποινές (π.χ. άρση άδειας ή επιβολή χρηματικού προστίμου) για κατ’ οίκον διδασκάλους για τους οποίους προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων ότι αποκρύπτουν έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, δηλαδή φορο-διαφεύγουν και εισφορο-αποφεύγουν.
  4. Να προβλεφθούν κίνητρα απαίτησης αποδείξεων από τους γονείς για τα μαθήματα ξένης γλώσσας των παιδιών τους (π.χ. έκπτωση φόρου ειδικά για αυτά τα έξοδα). Κατ’ αυτόν τον τρόπο παύουν επίσης οι γονείς να γίνονται συνυπεύθυνοι στην τεράστια φοροδιαφυγή.
  5. Να ελεγχθούν όλες οι διαδικτυακές διαφημιστικές σελίδες καθηγητών ιδιαιτέρων μαθημάτων ξένων γλωσσών από αρμόδια υπηρεσία.

  B. Να προβούν άμεσα σε ρυθμίσεις και νομοθετικές διατάξεις που θα προστατεύσουν τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και θα οδηγήσουν στην πάταξη της τεράστιας φοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

  Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο  Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
  Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

  Συμβάλλουμε όλοι μαζί στον αγώνα συμπληρώνοντας και προσυπογράφοντας τη διαμαρτυρία – αίτημαπατήστε εδώ.

  Αποστείλετε τη διαμαρτυρία – αίτημα στο Σύνδεσμο με mail

  στο [email protected]

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων