fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΥγειονομικά Μέτρα – Covid για λειτουργία ΚΞΓ

    Υγειονομικά Μέτρα – Covid για λειτουργία ΚΞΓ

    Σύμφωνα με τις νεώτερες ΚΥΑ (φεκ 4695/τΒ/7-9-2022) και (φεκ 4756/τΒ/9-9-2022) τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ανοίγουν με τα εξής μέτρα υγειονομικής προστασίας:

    • Προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας για μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες ΚΞΓ
    • Μη εμβολιασμένοι καθηγητές/προσωπικό ΚΞΓ υποχρεούνται σε rapid ή PCR test μια (1) φορά την εβδομάδα, την Τρίτη. Συστήνουμε στους συναδέλφους να ελέγξουν άμεσα αν το προσωπικό τους διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ, διαφορετικά θα πρέπει να επιδεικνύεται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, όπως παραπάνω.
    • Επισημαίνουμε ότι πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι μετά την παρέλευση 9μηνου από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης ή 6μηνου από την έκδοση πιστοποιητικού ανάρρωσης, έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.
    • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος απομόνωση πέντε ημερών τουλάχιστον. Εφόσον υποχωρούν ή δεν υπάρχουν συμπτώματα επιτρέπεται επιστροφή στο ΚΞΓ με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες. Για την επάνοδο στο ΚΞΓ δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

    Τέλος, βάσει ανακοινώσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο (αυτό δηλαδή που περιλαμβάνει αντισώματα και για τις νέες παραλλαγές του Covid) θα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν συμπληρώσει τον βασικό εμβολιασμό (τις δύο πρώτες δόσεις), με προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, στα παιδιά 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και σε όσους εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

    Η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια έχει ανοίξει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων