Βιβλιοθήκη Γονέων: Europalso – Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής

Βιβλιοθήκη Γονέων: Europalso - Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής

Μετά την μεγάλη επιτυχία της δράσης «Εφηβεία από το Α έως το Ω. Μια Ακαδημία Γονέων», διευρύνεται η συνεργασία μας με της Μονάδα Εφηβικής Υγείας Νοσοκομείου Παίδων με τη δημιουργία της διαδικτυακής βιβλιοθήκης γονέων (Parents Library).

Πρόκειται για ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό εργαλείο, το οποίο φιλοξενεί άρθρα συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε θέματα ψυχικής αγωγής και υγείας των εφήβων. Τη συγγραφή και επιμέλεια των κειμένων έχουν εκπρόσωποι της επιστημονικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι και εμπλουτίζουν συνεχώς το περιεχόμενο.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε μερικούς τίτλους άρθρων και περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για θεματολογίες που σας ενδιαφέρουν.

  • Όταν οι γονείς εργάζονται
  • Διαδίκτυο και Επικοινωνία
  • Dark Web – Σκοτεινό Διαδίκτυο
  • Το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων
  • Γονείς και Εφηβεία
  • Μαθησιακές δυσκολίες

Στα άμεσα σχέδια μας, και σε συνέχεια της Βιβλιοθήκης Γονέων, είναι και η λειτουργία γραμμής στήριξης για γονείς και εκπαιδευτικούς που θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα eLearning του Συνδέσμου μας.

Συνάδελφοι,

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ., στα πλαίσια της συνεχούς υποστήριξης των μελών του, επιλέγουν συνεργασίες οι οποίες συμβάλουν στην προβολή και διαφήμιση του σημαντικού έργου των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Με τη συνεργασία εξειδικευμένων επιστημόνων, όπως ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και ειδικών παιδαγωγών, επιδιώκεται η συνεχής και εμπεριστατωμένη συμβουλευτική καθοδήγηση των γονέων σε θέματα υποστήριξης των παιδιών και εφήβων των Κέντρων μας.