fbpx
More
  [td_block_homepage_full_1]
  [td_block_19 limit=”6″ custom_title=”DON’T MISS” td_filter_default_txt=”All” ajax_pagination=”next_prev” offset=””][td_block_18 category_id=”” limit=”3″ custom_title=”LIFESTYLE” td_filter_default_txt=”All” ajax_pagination=”next_prev” offset=”6″ ]

  STAY CONNECTED

  229,815ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  70,976ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  121,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
  Homepage - Full Post Featured
  [td_block_3 limit=”1″ custom_title=”POPULAR” td_filter_default_txt=”All” ajax_pagination=”next_prev” category_id=”” sort=”random_posts”][td_block_2 limit=”2″ custom_title=”REVIEWS” td_filter_default_txt=”All” category_id=”” ajax_pagination=”next_prev” sort=”random_posts”]

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

  Αδειοδοτήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών – Νέα δεδομένα – Τι ισχύει για την Πυροπροστασία

  Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι με τη νεότερη νομοθεσία που αφορά στις αδειοδοτήσεις ΚΞΓ (ΦΕΚ 609/τΒ/12-2-2022) από 13 Απριλίου 2022:
  1. έχει αποσυρθεί η υποχρέωση για επικαιροποίηση, ανά διετία
  2. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ, πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους,
  3. ΝΕΟ αναφορικά με το τι ισχύει για την πυροπροστασία(πατήστε εδώ)
  4. για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις διαδικασίες ‘αρχικής Γνωστοποίησης’ και ΝΕΟ ‘μεταβολής στοιχείων ΚΞΓ’ (πατήστε εδώ)
  5. για οδηγίες ΕΟΠΠΕΠ για αρχική γνωστοποίηση (για κάτω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ) και για Έγκριση ίδρυσης και Λειτουργίας (άνω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ)
  Για απορίες, διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τον κ. Παπαδημητρίου Βασίλη, διευθυντή του Συνδέσμου μας και υπεύθυνο του Europalso EOPPEP Helpline Office2103830752, [email protected]
  Ο ΕΟΠΠΕΠ ανήρτησε σχετική ανακοίνωση βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΞΓ δείτε εδώ α. αποσύρθηκε η υποχρέωση για επικαιροποίηση, β. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους, γ. με την υποβολή της Γνωστοποίησης, τα νέα ΚΞΓ (με έναρξη μετά τις 12/4) δυναμικότητας κάτω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευομένων ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους. (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ)

  Υγειονομικά Μέτρα – Covid για λειτουργία ΚΞΓ

  Σύμφωνα με τις νεώτερες ΚΥΑ (φεκ 4695/τΒ/7-9-2022) και (φεκ 4756/τΒ/9-9-2022) τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ανοίγουν με τα εξής μέτρα υγειονομικής προστασίας:
  • Προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας για μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες ΚΞΓ
  • Μη εμβολιασμένοι καθηγητές/προσωπικό ΚΞΓ υποχρεούνται σε rapid ή PCR test μια (1) φορά την εβδομάδα, την Τρίτη. Συστήνουμε στους συναδέλφους να ελέγξουν άμεσα αν το προσωπικό τους διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού σε ισχύ, διαφορετικά θα πρέπει να επιδεικνύεται βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, όπως παραπάνω.
  • Επισημαίνουμε ότι πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι μετά την παρέλευση 9μηνου από τη χορήγηση της τελευταίας δόσης ή 6μηνου από την έκδοση πιστοποιητικού ανάρρωσης, έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.
  • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος απομόνωση πέντε ημερών τουλάχιστον. Εφόσον υποχωρούν ή δεν υπάρχουν συμπτώματα επιτρέπεται επιστροφή στο ΚΞΓ με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες. Για την επάνοδο στο ΚΞΓ δεν απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωσης γιατρού ή αρνητικό διαγνωστικό τεστ.
  Τέλος, βάσει ανακοινώσεων της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο (αυτό δηλαδή που περιλαμβάνει αντισώματα και για τις νέες παραλλαγές του Covid) θα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν συμπληρώσει τον βασικό εμβολιασμό (τις δύο πρώτες δόσεις), με προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, στα παιδιά 12-15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και σε όσους εργάζονται σε μονάδες αυξημένης φροντίδας. Η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια έχει ανοίξει.

  Συνέδριο TESOL 22-23/10: Επιδοτούμενη Εκδρομή Λάρισα Κρατήσεις θέσεων

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου σας προσκαλούμε στη Λάρισα, στην Εκδρομή και στο συνέδριο TESOL Σάββατο, 22/10 έως Κυριακή, 23/10

  Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τη Γραμματεία, έως Τετάρτη 28/9

  [email protected]210-3830752

  Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα

    Λάρισα – Επιδοτούμενη Εκδρομή στην αρχόντισα του Θεσσαλικού κάμπου, με τον όμορφο αστικό ιστό, τις φυσικές ομορφιές και την τεράστια ιστορία. Συμμετοχή στο συνέδριο TESOL: Innovation & Sustainability Σάββατο, 22 Οκτωβρίου έως Κυριακή, 23 Οκτωβρίου   Τιμές                                 Κατ΄ άτομο Δίκλινο                                      60€   Περιλαμβάνονται:
  • Συνδρομή TESOL (50 ευρώ)
  • Όλες οι μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διανυκτέρευση Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» – Λάρισα.
  • Διατροφή.
    Δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέχρι την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 για κατοχύρωση θέσεων και για να σας στείλουμε τα οικονομικά στοιχεία (λογαριασμοί κατάθεσης, πολιτική ακύρωσης, κλπ) Συνέδριο TESOL 22-23/10: Επιδοτούμενη Εκδρομή Λάρισα Κρατήσεις θέσεων

  Νέα, mobile εφαρμογή ψηφιακής πλατφόρμας Europalso

  Με στόχο να ενισχύσουμε το έργο των συναδέλφων, δίνοντας τους ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εγκαινιάζουμε τη νέα, δωρεάν εφαρμογή της πλατφόρμας «E-EUROPALSO». H εφαρμογή «EUROPALSO» είναι πλέον προσβάσιμη από κάθε μαθητή σας, ο οποίος μπορεί να την «κατεβάσει» και να την εγκαταστήσει άμεσα στο κινητό ή στο tablet του, αποκτώντας έτσι διαρκή διασύνδεση με το ανανεωμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο της ψηφιακής μας πλατφόρμας. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ, μέσω της εφαρμογής, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο την εκπαιδευτική πορεία των μαθητών σας, με τις κανούργιες ‘αναφορές προόδου’. Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα «EEUROPALSO» περιλαμβάνει πλούσιο αυτοδιορθούμενο εκπαιδευτικό υλικό σε: Γραµµατική, λεξιλόγιο, οπτικοακουστικές ασκήσεις, διαδραστικά παιχνίδια, past papers ESB, placement tests. Κατεβάστε τη νέα εφαρμογή:
  • Για κινητά Android, από το επίσημο ψηφιακό κατάστημα Google Play Store (πατήστε εδώ)
  • Για κινητά Apple (iOS), από το επίσημο ψηφιακό κατάστημα App Store (πατήστε εδώ)

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022
  • Έως 31/10 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Αύγουστο 2022.
  • Έως 31/10 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Αύγουστο 2022.
  • Έως 31/10 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Αύγουστο 2022.
  • Έως 31/10 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών ,υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου για τον μήνα Αύγουστο
  • Έως 31/10 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Σεπτεμβρίου 2022
  • Έως 31/10 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Σεπτεμβρίου 2022
  • Έως 31/10 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του ετήσιου πίνακα προσωπικού (έντυπο Ε4) για το έτος 2022.

  Εγκύκλιος 23/9/2022: Εκδρομή στη Λάρισα – Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Χειμερινής Περιόδου – Ψηφιακή Πλατφόρμα Europalso – Μέτρα Covid για λειτουργία ΚΞΓ – Advisory Office, 11/10 – Φορολογικά

  Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών  

  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου σας προσκαλούμε στη Λάρισα, στην Εκδρομή και στο συνέδριο TESOL Σάββατο, 22/10 έως Κυριακή, 23/10

  Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε με τη Γραμματεία, έως Τετάρτη 28/9

  [email protected], 210-3830752

  • Κόστος €60 (περιλαμβάνει: συνδρομή TESOL €50, διαμονή, διατροφή, μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν)
  Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα Το κόστος της διήμερης εκδρομής και του συνεδρίου TESOL επιδοτείται από τις εξετάσεις του Συνδέσμου μας ESB, Cambridge, Europalso.  

  Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

  Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές  που εξασφαλίζει η συμμετοχή σας στις εξετάσεις του Συνδέσμου μας: ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected]
  • Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Χειμερινής Περιόδου
  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  

  Θέμα 2ον:       Ψηφιακή Πλατφόρμα Europalso

  Υπενθυμίζουμε ότι η παροχή της ψηφιακής πλατφόρμας Europalso

  διατίθεται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών

  υπό προϋποθέσεις

  ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  2103830752, [email protected]

  Α. Νέες λειτουργίες Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, σας υπενθυμίζουμε τις νέες λειτουργίες της πλατφόρμας eEuropalso, όπως:
  • τη νέα εφαρμογή (App) για κινητά/tablet (android και iOS) που επιτρέπει στο μαθητή να αποκτά πρόσβαση στο περιεχόμενο της και μέσω του κινητού του.
  • να παράγουμε, με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ‘αναφορά προόδου’ για κάθε μαθητή μας με το λογότυπό του Κέντρου μας
  • τον ανασχεδιασμό-αναβάθμιση του προφίλ και των χαρακτηριστικών της ώστε να είναι φιλικότερη και πιο εύχρηστη από τους μαθητές μας
  Για λεπτομέρειες σχετικά με τη νέα εφαρμογή, (πατήστε εδώ) B. Ακύρωση Κωδικών Ενημερώστε μας άμεσα για τους κωδικούς μαθητών σας που θέλετε να απενεργοποιήσουμε, προκειμένου να μη μπορούν πρώην πελάτες σας να επωφελούνται της πλατφόρμας, χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.  

  Θέμα 3ον        Αδειοδοτήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών – Νέα δεδομένα – Πυροπροστασία

  Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι με τη νεότερη νομοθεσία που αφορά στις αδειοδοτήσεις ΚΞΓ (ΦΕΚ 609/τΒ/12-2-2022) από 13 Απριλίου 2022:
  1. έχει αποσυρθεί η υποχρέωση για επικαιροποίηση, ανά διετία
  2. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ, πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους,
  3. ΝΕΟ αναφορικά με το τι ισχύει για την πυροπροστασία (πατήστε εδώ)
  4. για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις διαδικασίες ‘αρχικής Γνωστοποίησης’ και ΝΕΟ ‘μεταβολής στοιχείων ΚΞΓ’ (πατήστε εδώ)
  5. για οδηγίες ΕΟΠΠΕΠ για αρχική γνωστοποίηση (για κάτω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ) και για Έγκριση ίδρυσης και Λειτουργίας (άνω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ)
  Για απορίες, διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τον κ. Παπαδημητρίου Βασίλη, διευθυντή του Συνδέσμου μας και υπεύθυνο του Europalso EOPPEP Helpline Office: 2103830752, [email protected]  

  Θέμα 4ον        Europalso Advisory Offices (A.O.)

  • Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά: Επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κ. Μπούρλο: Τρίτη, 11/10/2022
  • Κόκκινα Δάνεια: Επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κα Αμπάζη: Τρίτη, 11/10/2022
  • Φορολογικά-Λογιστικά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο φοροτεχνικό, κ. Παντελή αποστέλλοντας μας e-mail.
  • Νομικά, Εργασιακά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο νομικό, κ. Σημαντήρη αποστέλλοντας μας e-mail.
  • Αδειοδοτήσεις (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Δ.Δ.Ε.): για απορίες, διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τον διευθυντή του Συνδέσμου μας, κ. Β. Παπαδημητρίου.
  • Συμμόρφωση με GDPR: υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
  • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας (Covid-19, τεχνικός ασφαλείας, κ.α.): υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
   

  Θέμα 5ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

  Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Σεμινάρια TopTips, IELTS
  • Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
  • Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
   

  Θέμα 6ον          Υγειονομικά Μέτρα – Covid για λειτουργία ΚΞΓ (πατήστε εδώ)

   

  Θέμα 7ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
  Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Δεκεμβρίου 2022: Αιτήσεις – Προθεσμίες

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ

  To ESB, English Speaking Board (International) Ltd με περισσότερα από 60 χρόνια εμπειρίας (ιδρύθηκε το 1953) από τους μεγαλύτερους οργανισμούς πιστοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου, εποπτευόμενος από το Ofqual, έχει σήμερα εξελιχθεί σε έναν διεθνή οργανισμό που δραστηριοποιείται εκτεταμένα εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή. Αιτήσεις – προθεσμίες- ημερομηνίες εξετάσεων ESB Δεκεμβρίου 2022 Οι εξετάσεις ESB είναι πλήρως αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ στα τέσσερα επίπεδα (B1, B2, C1, C2). Tα χορηγούμενα πιστοποιητικά γίνονται πλήρως δεκτά για διορισμό στο Δημόσιο (μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου www.et.gr και να αναζητήσετε τα τελευταία Φ.Ε.Κ. ή να συμβουλευτείτε το συνημμένο Φ.Ε.Κ., αρ. 458/30.12.2009).

  Αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ

   

  Εξασφαλίζει μόρια UCAS (UCAS tariff points) για εισαγωγή σε Βρετανικά πανεπιστήμια για κατόχους C2.

  Δείτε εδώ την πρόσφατη αναγνώριση πιστοποιήσεων γλωσσομάθειας από ΑΣΕΠ

  Αιτήσεις: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου έως Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου

  Δωρεάν επανεξέταση στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB: Τι ισχύει Διεξαγωγή εξετάσεων
  Οι εξετάσεις διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα, δύο φορές το χρόνο στα επίπεδα B1, B2, C1, C2 Πληρούν όλες τις προδιαγραφές ποιότητας και αδιάβλητης διεξαγωγής Επιβλέπονται από υπεύθυνο δημόσιας σχολικής μονάδας (δ/ντή, γυμνασιάρχη, αρμόδιο από δ/μια εκπαίδευση) Εποπτεύονται από εκπροσώπους του ESB, που βρίσκονται κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής στα εξεταστικά κέντρα, ώστε να ελέγχουν το αδιάβλητο και την απρόσκοπτη διενέργεια των εξετάσεων Πραγματοποιείται συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού των εξεταστικών κέντρων (Υπεύθυνοι, Τομεάρχες, Επιτηρητές, Εξεταστές προφορικών) από εκπροσώπους του φορέα Παρέχεται συνεχής ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών, των καθηγητών και των υποψηφίων από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα του Πανεπιστημίου Υποχρεωτική εξέταση και στις τέσσερις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο (reading, writing, listening, speaking)

  Χαρακτηριστικά εξετάσεων

  Οι εξετάσεις είναι απόλυτα φιλικές και λαμβάνουν υπ’ όψιν τους την ηλικία των Ελλήνων μαθητών. Με την έναρξη της εξέτασης, οι υποψήφιοι παραλαμβάνουν όλα τα parts μαζί. Δεν υπάρχει διάλειμμα μέχρι τη λήξη της εξέτασης, η οποία ξεκινάει με το Listening. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι επιλέγουν οι ίδιοι τη σειρά και τον χρόνο που θα αφιερώσουν για κάθε part Το Listening ακούγεται δύο φορές Στο Writing επιλέγεται ένα από τα τρία προτεινόμενα θέματα Η βάση είναι το 55% επί του συνόλου της βαθμολογίας Οι βαθμολογίες όλων των parts (Oral, Listening, Reading/ Use, Writing) συμψηφίζονται Δωρεάν επανεξέταση αποτυχόντων σε όλα τα επίπεδα* *Παρέχεται σε μαθητές νομίμως λειτουργούντων Κέντρων Ξ.Γ. και νομίμως ασκούντων το επάγγελμα καθηγητών Ξ.Γ.
  Αιτήσεις – προθεσμίες- ημερομηνίες εξετάσεων ESB Δεκέμβριος 2022 europalso.gr Δηλώστε συμμετοχή στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso της περιοχής σας!

  Παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Facebook – You Tube – Instagram – Twitter – TikTok

  Αγαπητοί Συνάδελφοι,   Συνεχίζεται, με ακόμα εντονότερο ρυθμό, η παρουσία μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Πλέον των εταιρικών σελίδων στο Facebook, της Ομάδας FB μόνο για ιδιοκτήτες ΚΞΓ και του εξατομικευμένου καναλιού στο You Tube έχουν δημιουργηθεί, επίσης, σελίδες στο Twitter, Instagram και προσφάτως στο TikTok. Σας προτείνουμε να κοινοποιείτε το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μας σελίδων / αναρτήσεων προκειμένου να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για όλες τις δράσεις και δραστηριότητές του Συνδέσμου μας.   Για να επισκεφθείτε: Το σύνολο των προωθητικών ενεργειών που λαμβάνουν χώρα, όπως είναι η ενεργή παρουσία μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γίνονται στα πλαίσια των προσπαθειών του Δ.Σ. να διαφημιστούν οι υπηρεσίες του Συνδέσμου και οι εξετάσεις στο κοινό όσο γίνεται καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο.

  Εγκύκλιος 2/9/2022: Δεδομένα νέας σχολικής χρονιάς – Παροχές – Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Χειμερινής Περιόδου – Αδειοδοτήσεις ΚΞΓ, τι ισχύει για πυροπροστασία – Φορολογικές υποχρεώσεις Σεπτεμβρίου

  Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Α. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας (δελτίο τύπου  30/8/2022, πατήστε εδώ) τα σχολεία θα ανοίξουν με τα εξής μέτρα υγειονομικής προστασίας:
  • Προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας.
  • Σε περίπτωση θετικού κρούσματος απομόνωση πέντε ημερών τουλάχιστον. Εφόσον υποχωρούν ή δεν υπάρχουν συμπτώματα επιτρέπεται επιστροφή στο σχολείο με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  Β. Νέα δεδομένα για πυροπροστασία (πατήστε εδώ) Europalso Society for Quality Testing Αξιοποιήστε προς όφελος σας τη νέα Διαδικτυακή Διαφημιστική καμπάνια σε Facebook, Instagram, YouTube και TikTok για τα ΚΞΓ, και την Πλατφόρμα eEuropalso με τη νέα Εφαρμογή eLearning για κινητά και tablet Για λεπτομέρειες (πατήστε εδώ)  

  Θέμα 1ον        Παροχές

  1. πλατφόρμα eLearning Europalso
   • ανασχεδιασμός-αναβάθμιση του προφίλ και των χαρακτηριστικών της πλατφόρμας ώστε να είναι φιλικότερη και πιο εύχρηστη από τους μαθητές σας
   • ‘αναφορά προόδου’ για κάθε μαθητή σας, με εύκολο και γρήγορο τρόπο, με το λογότυπό του Κέντρου σας
   • νέα εφαρμογή (App) για κινητά/tablet (android και ios) που επιτρέπει στο μαθητή να αποκτά πρόσβαση στο περιεχόμενο της και μέσω του κινητού του.
   • Ειδικά αυτοκόλλητα με τους κωδικούς των μαθητών σας και το λογότυπο του Κέντρου σας. Για δημιουργία/κατάργηση κωδικών (πατήστε εδώ).
  2. Europalso Society:
   • προωθητικό υλικό Europalso Society (πατήστε εδώ) που ενισχύει και συνδέει άμεσα το ΚΞΓ σας με τη μεγάλη διαφημιστική καμπάνια.
   • τα τρία (3) νέα μας σποτ της μεγάλης καμπάνιας Europalso σε Facebook, Instagram, YouTube, TikTok για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και την αξία της συνεργατικής μάθησης σε ΚΞΓ εν αντιθέσει με τα μαθήματα στο σπίτι. Για να τα κατεβάσετε, πατήστε εδώ, και εδώ και εδώ
  3. ειδικά αυτοκόλλητα – σημάνσεις για την είσοδο του ΚΞΓ σας:
  • Αφίσα eLearning με το λογότυπο του Κέντρου σας,
  • COVID FREE, για τα υγειονομικά μέτρα,
  • GDPR Compliance, για την Προστασία Δεδομένων.
   

  Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre                                  

  • Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Χειμερινής Περιόδου
  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Ειδική επισήμανση για πληρωμές: προκειμένου να μην προκύπτουν προβλήματα και καθυστερήσεις στον έλεγχο ταυτοποίησης πληρωμής των εξέταστρων του ΚΞΓ σας: 1. κάνετε μια, συγκεντρωτική κατάθεση ανά φορέα για το σύνολο των υποψηφίων σας, 2. στην αιτιολογία αναγράφετε, τον φορέα (π.χ. ESB) και το ονοματεπώνυμο ιδιοκτήτη με πρόθεμα το ‘ΚΞΓ’ (π.χ. ΚΞΓ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ), 3. σε περίπτωση μεταφοράς από άλλη τράπεζα, στο πεδίο «δικαιούχος» αναγράφετε την πλήρη επωνυμία μας ή (σε περίπτωση που υπάρχει περιορισμένος αριθμός χαρακτήρων) «Παν.Συν.Καθ.Ιδ.ΚΞΓ»
  • Πιστοποιητικά Europalso & Cambridge Θερινής περιόδου 2022
  • Περιοχή μόνο για Ιδιοκτήτες ΚΞΓ, Members Area
  ΝΕΟ: Past Papers – θέματα εξετάσεων ESB May 2022, βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας, στην περιοχή μόνο για ιδιοκτήτες ΚΞΓ (Members Area) όπου έχετε πρόσβαση με τους κωδικούς (ID & Password) των εξετάσεων.  

  Θέμα 3ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council (πατήστε εδώ)

  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Σεμινάρια TopTips, IELTS
  • Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
  • Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών
   

  Θέμα 4ον        Αδειοδοτήσεις Κέντρων Ξένων Γλωσσών – Νέα δεδομένα – Πυροπροστασία

  Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι με τη νεότερη νομοθεσία που αφορά στις αδειοδοτήσεις ΚΞΓ (ΦΕΚ 609/τΒ/12-2-2022) από 13 Απριλίου 2022:
   1. έχει αποσυρθεί η υποχρέωση για επικαιροποίηση, ανά διετία
   2. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ, πραγματοποιήθηκε χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους,
   3. ΝΕΟ αναφορικά με το τι ισχύει για την πυροπροστασία (πατήστε εδώ)
   4. για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις διαδικασίες ‘αρχικής Γνωστοποίησης’ και ΝΕΟ ‘μεταβολής στοιχείων ΚΞΓ’ (πατήστε εδώ)
   5. για οδηγίες ΕΟΠΠΕΠ για αρχική γνωστοποίηση (για κάτω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ) και για Έγκριση ίδρυσης και Λειτουργίας (άνω των 75 εκπαιδευόμενων), (πατήστε εδώ)
   

  Θέμα 5ον         Παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Facebook, YouTube, Instagram (πατήστε εδώ)

  Δημιουργία νέας σελίδας στο TikTok  (πατήστε εδώ)  

  Θέμα 6ον:       Ψηφιακή Πλατφόρμα Europalso – Ακύρωση κωδικών

  Ενημερώστε μας άμεσα για τους κωδικούς μαθητών σας που θέλετε να απενεργοποιήσουμε (είτε γιατί αποχώρησαν από το Κέντρο σας, είτε διότι γνωρίζετε ότι δεν θα επανέλθουν με τη νέα σχολική χρονιά), προκειμένου να μη μπορούν πρώην πελάτες σας να επωφελούνται της πλατφόρμας, χωρίς τη δική σας συγκατάθεση.  

  Θέμα 7ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  • Φορολογικές Υποχρεώσεις Σεπτεμβρίου 2022 (πατήστε εδώ)
  • Πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών ενοικίων
  Σύμφωνα με το άρθρο 121 του Ν.4926/2022 (ΦΕΚ 82/Α/20-4-2022) προβλέπεται ανώτατο ποσοστό αύξησης 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων για το έτος 2022.   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
  Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

  • Έως 30/09 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Ιούλιο 2022.
  • Έως 30/09 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιούλιο 2022.
  • Έως 30/09 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιούλιο 2022.
  • Έως 30/09 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών ,υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου μηνός Ιουλίου 2022.
  • Έως 30/09 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Αυγούστου 2022
  • Έως 30/09 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Αυγούστου 2022

  Δωρεάν επανεξέταση στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB: Τι ισχύει

  Δωρεάν επανεξέταση στις εξετάσεις γλωσσομάθειας ESB – Η ΔΩΡΕΑΝ επανεξέταση ισχύει:

  •  για τους αποτυχόντες υποψήφιους σε όλα τα επίπεδα B1, B2, C1, C2 και
  • για τα νομίμως λειτουργούντα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα Καθηγητές Ξένων Γλωσσών (ΑΦΜ, ΔΟΥ, Άδεια διδασκαλίας).
  Σημαντική διευκρίνιση: Το δικαίωμα δωρεάν επανεξέτασης προϋποθέτει απαραίτητα:
  • Συμμετοχή του αποτυχόντα σε τουλάχιστον μία από τις δύο αμέσως επόμενες εξεταστικές περιόδους, Μαΐου ή Δεκεμβρίου, που έπονται της πρώτης, μη-επιτυχούς, συμμετοχής.
  • Σε περίπτωση επόμενης επανεξέτασης συμμετοχή σε συνεχόμενες εξεταστικές περιόδους.
  Παράδειγμα: οι αποτυχόντες Δεκεμβρίου 2022, για να έχουν δικαίωμα επανεξέτασης, θα πρέπει η πρώτη τους επανεξέταση να γίνει στις εξετάσεις είτε Μαΐου 2023, είτε Δεκεμβρίου 2023. Στη συνέχεια, εάν χρειαστεί επανεξέταση του υποψηφίου θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικά το Μάϊο 2024 και ούτω καθεξής. Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB 2022: Τι πρέπει να ξέρετε – Αιτήσεις – Προθεσμίες

  Members Area – Προσθήκη νέων past papers (ESB MAY’22)

  Members Area – Διαδικτυακή Υπηρεσία

  Προσθήκη νέων past papers ESB Σας υπενθυμίζουμε ότι το site του Συνδέσμου μας, www.europalso.gr, φιλοξενεί την υπηρεσία Members Area που αφορά αποκλειστικά Iδιοκτήτες ΚΞΓ. Με τη χρήση των προσωπικών κωδικών μας (κωδικός χρήστη και κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούμε για τις online εγγραφές μας), έχουμε πρόσβαση και δυνατότητα εκτύπωσης εκπαιδευτικού και προωθητικού υλικού ταξινομημένου στις ακόλουθες 5 κατηγορίες:
  • Past Papers ESB (New format):
   • DEC ’17
   • MAY’18
   • DEC’18
   • MAY’19
   • DEC’19
   • JULY’20
   • JUNE’21
   • DEC’21
   • MAY’22
  • ESB Oral Exam Videos (New format)
  • GDPR – Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
   • Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
   • Αίτηση εγγραφής
   • Αίτηση συγκατάθεσης – παροχής πληροφόρησης
  • Οπτικοποιημένοι οδηγοί χρήσης της Πλατφόρμας europalso.gr (Manuals)
  • Νέα τηλεοπτικά σποτδιαφημιστικά και εορταστικά βίντεο
  Σημαντικές Διευκρινήσεις:
  • Για άμεση πρόσβαση στο Members Area, πατήστε εδώ.
  • Για την είσοδό σας πληκτρολογήστε τους κωδικούς εξετάσεων (Exams ID + Password) χωρίς το επίθημα @europalso.gr
  • Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά το Members Area καθώς το εμπλουτίζουμε συχνά με νέο, χρήσιμο υλικό.
  • Η κατηγορία ‘GDPR’ φιλοξενεί, τα έντυπα που χρειαζόμαστε για τις εγγραφές των μαθητών μας.
  • Τα σποτ, πέραν του ήχου, διαθέτουν υπότιτλους για να είναι δυνατή η χρήση τους στους χώρους αναμονής των ΚΞΓ.
  Συνάδελφοι, Σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε αυτή τη νέα υπηρεσία, τόσο για την καλύτερη προβολή του Κέντρου σας όσο και για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρετε στους μαθητές σας

  Ζηκόπουλος προς Υπ. Παιδείας: Η κατάργηση της Επάρκειας οδηγεί στην γιγάντωση των μαύρων ιδιαιτέρων και των οικοδιδασκαλείων

  Λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης  καθηγητών στα ΚΞΓ μας και σε συνέχεια των ενεργειών του κ. Ζηκόπουλου, δείτε εδώ επιστολή μας προς το Υπουργείο Παιδείας για επαναφορά και αναβάθμιση του θεσμού της επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας. Αρ. Πρωτ: 39467/5Τ/2022 Αθήνα, 6 Ιουλίου, 2022 Προς:      κ. Νίκη Κ. Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κοιν:        κ. Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Θέμα:              Πρόταση για επαναφορά αναβαθμισμένης επάρκειας  Αξιότιμη κα Υπουργέ, Στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η κοινωνία μας, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών αντιμετωπίζουμε ανυπέρβλητα προβλήματα με την κατάργηση του θεσμού της Επάρκειας που επικυρώθηκε με την υπ’ αρ. 6117/Α5/2017 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 324/Β/8-2-2017).
  • Το έργο της διδασκαλίας ξένης γλώσσας στα ΚΞΓ βασίζεται κυρίως σε επαρκειούχους καθηγητές. Μετά την κατάργηση της επάρκειας, δεν υπάρχουν καθηγητές λόγω του ότι:
   • Οι πτυχιούχοι ξενόγλωσσων τμημάτων φιλολογίας των πανεπιστημίων προσβλέπουν και απορροφώνται πλέον στη δημόσια εκπαίδευση και στα νηπιαγωγεία.
   • Εφέτος ειδικά επιδεινώθηκε το φαινόμενο λόγω των μαζικών προσλήψεων στη Δημόσια Εκπαίδευση.
   • Καθηγητές-πτυχιούχοι που εργάζονται ήδη στα Κέντρα μας, εγκαταλείπουν αιφνιδίως το πόστο τους και μάλιστα εν μέσω του ακαδημαϊκού έτους, επειδή διορίζονται στο δημόσιο. Αυτό το μαζικό κύμα φυγής διδακτικού προσωπικού από τα ΚΞΓ έχει διαταράξει την λειτουργία των Κέντρων μας λόγω αδυναμίας αναπλήρωσής τους.
  • Η κατάργηση του θεσμού επίσπευσε την ανεξέλεγκτη γιγάντωση του φαινομένου των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων και των οικοδιδασκαλείων, ζήτημα για το οποίο σας έχουμε επανειλημμένως ενημερώσει. Όντας μη δυνατή η απασχόληση σε ΚΞΓ αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων και συνάμα των μαύρων ιδιαίτερων μαθημάτων, πλήττοντας τους νόμιμους επαγγελματίες – ιδιοκτήτες ΚΞΓ.
  • Εφόσον τα ΚΞΓ οδηγούνται έτσι στον αφανισμό ενώ τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα συνεχώς αυξάνονται, τα δημόσια ταμεία χάνουν τεράστια ποσά από φόρους και εισφορές.
  Κυρία Υπουργέ, Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών είμαστε υπέρ του θεσμού της επάρκειας με προϋπόθεση την παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος το οποίο θα οδηγεί σε απόκτηση πιστοποιητικού παιδαγωγικής επάρκειας, πρακτική που έχει ήδη εφαρμοστεί πρόσφατα από Δημόσια Πανεπιστήμια όπως τo ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Θεσσαλίας και το ΔΠΘ. Με την πρότασή μας δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Αντιθέτως, με το επιμορφωτικό πρόγραμμα απόκτησης επάρκειας προστίθενται έσοδα στα δημόσια ταμεία. Για τους λόγους αυτούς, κυρία Υπουργέ, Σας ζητούμε να επαναφέρετε το θεσμό της επάρκειας διδασκαλίας ξένων γλωσσών, υιοθετώντας την πρότασή μας για επιμορφωτικό πρόγραμμα απόκτησης της. Σας παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα μια συνάντηση ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξουμε τα επιχειρήματα μας και να σας εκθέσουμε αναλυτικότερα τις προτάσεις μας.   Με κάθε εκτίμηση, Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
  Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

  Παρέμβαση Γ. Ζηκόπουλου σε πανεπιστημιακούς για τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μαύρων ιδιαίτερων

  Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Ζηκόπουλος με παρέμβασή του τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στο Δ.Σ. ΕΕΑ ζήτησε, για άλλη μια φορά, από τους κ.κ. Άγγελο Κότιο Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά  και Παναγιώτη Λιαργκόβα καθηγητή Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις εισηγήσεις τους προς την πολιτεία να συμπεριλάβουν μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων – ΚΞΓ που πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2022

  • Έως 31/08 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Ιούνιο 2022.
  • Έως 31/08 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιούνιο 2022.
  • Έως 31/08 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιούνιο 2022.
  • Έως 31/08 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών ,υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου μηνός Ιούνιο 2022.
  • Έως 31/08 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Ιουλίου 2022
  • Έως 31/08 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Ιουλίου 2022

  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

  • Έως 29/07, ώρα 15.00 παρατείνεται η υποβολή δήλωσης φορολογίας φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα που απέκτησαν μέσα στο έτος 2021. Απόφαση Α.1083, ΦΕΚ Β’3272/24.6.2022
  • Έως 29/07, ώρα 15.00 παρατείνεται η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες. Απόφαση Α.1083, ΦΕΚ Β’3272/24.6.2022
  • Έως 01/08 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Μάιο 2022.
  • Έως 01/08 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον Μάιο 2022 μήνα
  • Έως 01/08 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Μάιο 2022.
  • Έως 01/08 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών, υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου μηνός Μάιο 2022.
  • Έως 01/08 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Ιουνίου 2022
  • Έως 01/08 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Ιουνίου 2022

  Εγκύκλιος 18/7/2022: Παρέμβαση κ. Ζηκόπουλου υπέρ επιχειρήσεων ΚΞΓ – Επιστολή σε Παιδείας για αναβαθμισμένη επάρκεια – Ημερομηνία Γραπτών Εξετάσεων ESB Χειμερινής Περιόδου – IELTS – Φορολογικές υποχρεώσεις Ιουλίου, Αυγούστου

  Αθήνα, 18 Ιουλίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών  

  Η Πρόεδρος, Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο

  ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους συναδέλφους – ιδιοκτήτες ΚΞΓ

  και καλά αποτελέσματα στους μαθητές μας

  Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Ζηκόπουλος με παρέμβασή του τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου στο Δ.Σ. ΕΕΑ ζήτησε, για άλλη μια φορά, από τους κ.κ. Άγγελο Κότιο Πρύτανη Πανεπιστημίου Πειραιά  και Παναγιώτη Λιαργκόβα καθηγητή Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στις εισηγήσεις τους προς την πολιτεία να συμπεριλάβουν μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων – ΚΞΓ που πλήττονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων. Επιπλέον, λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης  καθηγητών στα ΚΞΓ μας και σε συνέχεια των ενεργειών του κ. Ζηκόπουλου, δείτε εδώ επιστολή μας προς το Υπουργείο Παιδείας για επαναφορά και αναβάθμιση του θεσμού της επάρκειας διδασκαλίας ξένης γλώσσας.  

  Θέμα 1ον   Απασχόληση Second Generation – Αποκλειστικά για παιδιά

  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (πατήστε εδώ)  

  Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre                                  

  • Ημερομηνίες Εξετάσεων ESB Χειμερινής Περιόδου 2022
   • Γραπτά ESB, 18/12/2022
   

  Θέμα 3ον    IELTS, συνεργασία Europalso – British Council (πατήστε εδώ)

  ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Σεμινάρια TopTips, IELTS
  • Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
  • Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών
   

  Θέμα 4ον          Προσοχή στο φαινόμενο των παραπλανητικών και κακόβουλων emails (πατήστε εδώ)

   

  Θέμα 5ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
  Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

  ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ.

  Βρίσκεται στον Αγ. Νικόλαο Αχαρνών και είναι σε συνεχή λειτουργία επί 50 συναπτά έτη.
  • Στεγάζεται σε καινούργιο, πολυόροφο κτήριο, ειδικά διαμορφωμένο για ΚΞΓ.
  • Είναι πλήρως εξοπλισμένο με: Γραφεία, Θρανία, Διαδραστικούς πίνακες, Η/Υ, εγκατάσταση υπολογιστών για μαθήματα πληροφορικής.
  • Το κτήριο διαθέτει επιπλέον ανελκυστήρα και φωτεινές επιγραφές.
  • Κάθε όροφος αποτελείται από 2 αίθουσες, αποθήκη, χωλ, W.C., μπαλκόνι.
  • Μπορούν να διατεθούν 1, 2 ή 3 όροφοι, ανάλογα τις ανάγκες.
  • Βρίσκεται πολύ κοντά σε στάση ηλεκτρικού, τρόλεϋ, λεωφορείων.
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  6944544449

  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές

  Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ EUROPALSO FOR QUALITY TESTING ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚH ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

  Κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα συµµετέχουν στις εξετάσεις Europalso για την απόκτηση των διπλωµάτων STARS 1 – STARS 2 – BEGINNERS – ELEMENTARY – BASIC. Ξεκινώντας από το επίπεδο της Junior B τάξης, µε το STARS 1, τα παιδιά µέχρι την D’ class µε το BASIC, έχουν την ευκαιρία να συµµετέχουν σε µια διαδικασία έγκυρης αξιολόγησης των γνώσεων που αποκόµισαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. • Αποτελεί επιβράβευση των  προσπαθειών τους όλη τη χρονιά • Ενισχύει την αυτοπεποίθηση και  την αυτοεκτίµησή τους • Δίνει κίνητρο για να καταβάλουν οι µαθητές µεγαλύτερη προσπάθεια κατά τη διάρκεια της χρονιάς • Κινητοποιεί τον µαθητή να συνεχίσει τις προσπάθειές του και την επόµενη σχολική χρονιά Η διεξαγωγή των εξετάσεων έχει πιστοποιηθεί για την ποιότητα και την αξιοπιστία της µε ISO 9001:2008 Δηλώστε συμμετοχή στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Europalso της περιοχής σας!