ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκύκλιος 22/3/2023: Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Europalso Advisory Offices – IELTS – Οικονομικά

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών  

Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected]
 • Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023,
Παράταση έως 24/3 ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • Υποψήφιοι Eιδικής Mέριμνας – Eξετάσεις ESB, Europalso & Cambridge (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: έως 24/3
 

Θέμα 2ον        Europalso Advisory Offices (A.O.)

 • Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά: επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κ. Μπούρλο Παρασκευή, 24/3/2023
 • Κόκκινα Δάνεια: επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κα Αμπάζη Παρασκευή, 24/3/2023
 • Φορολογικά-Λογιστικά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο φοροτεχνικό, κ. Παντελή αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Νομικά, Εργασιακά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο νομικό, κ. Σημαντήρη αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Αδειοδοτήσεις (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Δ.Δ.Ε.): για απορίες, διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τον διευθυντή του Συνδέσμου μας, κ. Β. Παπαδημητρίου.
 • Συμμόρφωση με GDPR: υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας (Covid-19, τεχνικός ασφαλείας, κ.α.): υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
 

Θέμα 3ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη προσομοίωση του γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS στα γραφεία μας την Κυριακή 19/2, με τη συμμετοχή των μαθητών που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια νέα, σημαντική παροχή που προσφέρει ο Συνδεσμός μας στα ΚΞΓ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το British Council. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 4ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

 • Αύξηση Κατώτατου Μισθού, από 1/4
Σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Πρωθυπουργός σήμερα, Παρασκευή 17/3, ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου 2023 αυξάνεται και καθορίζεται στα €780 (μεικτά). Εν αναμονή της έκδοσης των σχετικών αποφάσεων και των διευκρινιστικών εγκυκλίων, περισσότερα σχετικά με το θέμα θα σας έχουμε στην επόμενη ενημέρωση μας. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

EdYOUfest Marathon

Συνάδελφοι, Στα πλαίσια της νέας, στρατηγικής μας συνεργασίας με τον διεθνή οργανισμό EdYOUgallery σας προσκαλούμε στο online εκπαιδευτικό γεγονός EdYOUfest Marathon, που θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη 15/3, 11.00 – 23.00 (ώρα Ελλάδος), 9.00-21.00 (GTM). Το EdYOUfest Marathon είναι μια σειρά από διαδικτυακές παρουσιάσεις από καταξιωμένους εκπαιδευτές και καθηγητές αγγλικής ανά τον κόσμο. Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων και των καθηγητών τους στο EdYOUfest Marathon είναι δωρεάν. Μοναδική προϋπόθεση η εγγραφή / δήλωση συμμετοχής. Για την αφίσα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ   Δηλώστε συμμετοχή!
 • Σκανάρετε με το κινητό σας το QR code που θα βρείτε στο κάτω αριστερό μέρος της αφίσας EdYOUfest Marathon ή
 • πατήστε εδώ και μεταβείτε στον ειδικό ιστότοπο για να κάνετε την εγγραφή σας.
  Στοιχεία παρουσίασης Europalso Ημερομηνία – ώρα: 15/3, 18.00—18.50 (16.00-16.50, GTM) Τίτλος ομιλίας: How to succeed in ESOL Exams. Every Student Benefits Σύνοψη:
 • What skills should a B1, B2, C1, C2 learner master in order to have success?
 • How can we better prepare the learner for the reading, the writing, the listening and the speaking components?
 • How can we best help ‘all’ our students bring out their full potential?
 • Can the actual format of an ESOL exam built a more conducive test environment?
 • Is it possible for an ESOL exam to i) do service to the test-taker, ii) be fair for all who participate and iii) ‘really’ test the skills of the learner, all at the same time?
  Εισηγήτρια: Jane Collins – Educational and Exams Consultant Jane is a UK graduate of English Literature, Language and Linguistics, with 30+ years of experience as an English Language school owner, teacher trainer, certified ESOL Speaking Examiner, Oral Assessor trainer and moderator. She is also a Writer of ESOL International course books, examination papers and Speaking Examiner training material. As a school owner and an educator with a passion for teaching, Jane has taught and prepped thousands of students for a variety of ESOL International examinations. Given her valuable teaching experience, knowledge and skills, she is also a long-standing collaborator of Europalso in administering ESOL Exams.

Νέες προθεσμίες για το MyData – Μάρτιος 2023

Α. Αναφορικά με το έτος 2022
 1. Τα Έσοδα τιμολόγησης, και τίτλοι κτήσης για το 2022 διαβιβάζονται εναλλακτικά έως 31.3.2023 (αντί 28.2.2023 που ίσχυε).
 2. Τα δεδομένα εξόδων τιμολόγησης, και τα έξοδα μισθοδοσίας, για το 2022 διαβιβάζονται έως 31.10.2023 (αντί 31.3.2023 που ίσχυε).
 3. Τα δεδομένα απόκλισης διαβίβασης και παράλειψης διαβίβασης του εκδότη, για το 2022 διαβάζονται από τον λήπτη έως 30.11.2023 (αντί 30.4.2023 που ίσχυε).
 4. Οι εγγραφές τακτοποίησης εσόδων – εξόδων για το 2022  διαβιβάζονται έως 31.12.2023
Επίσης, δεν είναι υποχρεωτική η διαβίβαση:
 • δεδομένων σχετικών με τους Τύπους Παραστατικών
  • 1 – Στοιχείο Αυτοπαράδοσης,
  • 2 – Στοιχείο Ιδιοχρησιμοποίησης και
  • 2 – Ειδικό Στοιχείο – Απόδειξης Είσπραξης Φόρου Διαμονής.
 • των μηδενικών παραστατικών.
 • των λοιπών επιβαρύνσεων (παρακρατούμενοι, λοιποί φόροι, χαρτόσημα, τέλη και κρατήσεις).
Σε κάθε περίπτωση διαβιβάζεται ορθά η καθαρή αξία και κατά προσέγγιση οι κατηγορίες Φ.Π.Α.   Β. Για το έτος 2023, εναλλακτικά τα δεδομένα στην πλατφόρμα mydata μπορούν να διαβιβαστούν:
 1. Έσοδα τιμολόγησης, και τίτλοι κτήσης έως 28.02.2024
 2. Έξοδα τιμολόγησης,  έως 31.03.2024
 3. Παράλειψη – Απόκλιση διαβίβασης δεδομένων έως 30.04.2024
 4. Εγγραφές τακτοποίησης εσόδων – εξόδων: Έως την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (ήτοι 6.2024).
Σχετικά με τη διαβίβαση δεδομένων για το έτος 2023, ισχύουν ειδικότερα επίσης και τα παρακάτω: Δεν είναι υποχρεωτική η διαβίβαση:
 • δεδομένων σχετικών με τους Τύπους Παραστατικών
  • 1 – Στοιχείο Αυτοπαράδοσης,
  • 2 – Στοιχείο Ιδιοχρησιμοποίησης και
  • 2 – Ειδικό Στοιχείο – Απόδειξης Είσπραξης Φόρου Διαμονής.
 • των μηδενικών παραστατικών.
 • των λοιπών επιβαρύνσεων (παρακρατούμενοι, λοιποί φόροι, χαρτόσημα, τέλη και κρατήσεις).
Σε κάθε περίπτωση διαβιβάζεται ορθά η καθαρή αξία και κατά προσέγγιση οι κατηγορίες Φ.Π.Α.

Δωρεάν Διήμερη Εκδρομή Second Generation (S.G.) στα εκθαμβωτικής ομορφιάς χωριά της ορεινής Αρκαδίας, Δημητσάνα και Βυτίνα. – Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαρτίου

Δωρεάν Διήμερη Εκδρομή Second Generation (S.G.) στα εκθαμβωτικής ομορφιάς χωριά της ορεινής Αρκαδίας, Δημητσάνα και Βυτίνα. Σε δίκλινο ή τρίκλινο – Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαρτίου Το κόστος της διήμερης εκδρομής καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τις εξετάσεις μας ESB, Cambridge, Europalso. Δηλώστε συμμετοχή έως Τρίτη 14/3 210-3830752, [email protected]

Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2, C2 Α’ κύκλος – Παράταση προθεσμίας, έως 14/3

(Πατήστε εδώ) και δηλώστε συμμετοχή! Τα δώρα των νικητών του Α’ κύκλου είναι επιταγές – voucher για αγορά προϊόντων τεχνολογίας και πιστοποιητικά συμμετοχής για όλους τους διαγωνιζόμενους.
 • Δώρα Β2
  • 1ος νικητής, voucher €200
  • 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας
 • Δώρα C2
  • 1ος νικητής, voucher €200
  • 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας
  Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του εξεταστικού φορέα ESB και εορτάζοντας την 15 ετή συνεργασία EUROPALSO ESB, για τη διεξαγωγή ποιοτικών εξετάσεων Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, προκηρύσουμε Γραπτό Διαγωνισμό Έκθεσης για τους μαθητές των τάξεων Β2 και C2 των Κέντρων μας. Θέμα: “We want you to look forward to 70 years in the future and ask yourselves – what will our world look like in 2093” σε περίπου 200-250 λέξεις (για Β2) και 350-400 λέξεις (για C2), χειρόγραφα ή δακτυλογραφημένα. Ο Διαγωνισμός Έκθεσης είναι ανοιχτός για τα Κέντρα που ήδη συμμετέχουν στις εξετάσεις ESB ή θα συμμετέχουν στις εξετάσεις Μαϊου 2023 για πρώτη φορά. Επισημαίνουμε ότι όλοι οι μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Οι εκθέσεις των σπουδαστών θα υποβληθούν συγκεντρωτικά στο Σύνδεσμο. Εν συνεχεία, θα προωθηθούν για διόρθωση στην ειδική επιτροπή του ESB, η οποία και θα αναδείξει τους νικητές. Προβλέπονται αξιόλογα δώρα και βραβεία που θα ανακοινώσουμε σύντομα! Για να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας και προκειμένου να προβάλλετε τη συμμετοχή του Κέντρου σας, έχουμε δημιουργήσει αφίσα με τα στοιχεία του διαγωνισμού και με ειδικό χώρο για να προσθέσετε το λογότυπο του ΚΞΓ σας. Συνιστούμε να ‘κατεβάσετε’ την αφίσα (πατήστε εδώ) και:
 • Να την αναρτήσετε στο Κέντρο σας.
 • Να την κοινοποιήσετε στις διαδικτυακές σας σελίδες.
 • Να την μοιράσετε στους μαθητές σας, στις τάξεις Β2 και C2.
  Τρόπος υποβολής: οι εκθέσεις των σπουδαστών σας υποβάλλονται όλες μαζί, ηλεκτρονικά στο [email protected] ή σε φυσικό αρχείο στη γραμματεία του Συνδέσμου μας. Σε κάθε έκθεση, υποχρεωτικά, θα πρέπει να αναγράφονται ευδιάκριτα το ‘ονοματεπώνυμο’ και η ‘τάξη-επίπεδο’ του συμμετέχοντα. Προθεσμία: Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής παρατάθηκε ως 14η Μαρτίου, ημέρα Τρίτη.   Με τον Διαγωνισμό Έκθεσης ESB B2, C2 μας δίνεται η ευκαιρία να προτρέψουμε τους μαθητές μας να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα.  

Προσοχή!

Πρέπει απαραιτήτως να δηλώσετε τη συμμετοχή

και το ενδιαφέρον του Κέντρου σας (πατήστε εδώ)

Εγκύκλιος 9/3/2023: Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB B2, C2, παράταση έως 14/3 – Εκδρομή Sec. Generation σε Δημητσάνα, Βυτίνα – Συνέδριο TESOL

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Με βαθιά θλίψη συλλυπούμαστε τις οικογένειες των αδικοχαμένων και μάλιστα τόσο νέων ανθρώπων στο ολέθριο,  τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ως ελάχιστη συνεισφορά στείλαμε μονάδες αίματος για τους τραυματίες, μνημονεύσαμε τους θανόντες στο Συνέδριό μας, όπου τηρήσαμε και ενός λεπτού σιγή, και ακυρώσαμε την ετήσια Χοροεσπερίδα μας.  

Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected]
 • Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023,
Παράταση έως 17/3 ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • Υποψήφιοι Eιδικής Mέριμνας – Eξετάσεις ESB, Europalso & Cambridge (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: έως 24/3
 • Πιστοποιητικά Cambridge Δεκεμβρίου 2022 (πατήστε εδώ)
 • Διεξαγωγή Mock Interviews-Παρουσιάσεων-Σεμιναρίων (πατήστε εδώ)
Δηλώστε συμμετοχή έως 14/3
 • Προσομοίωση Προφορικής Εξέτασης Εξετάσεων (ESBCambridgeIELTS)
 • Σεμινάριο Writing
 • Παρουσίαση Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Προφορικών Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Εξετάσεων EUROPALSO
 

Θέμα 2ον      Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2, C2 Α’ κύκλος (πατήστε εδώ)

(Παράταση προθεσμίας, έως 14/3)

Τα δώρα των νικητών του Α’ κύκλου είναι επιταγές – voucher για αγορά προϊόντων τεχνολογίας και πιστοποιητικά συμμετοχής για όλους τους διαγωνιζόμενους.
 • Δώρα Β2
  • 1ος νικητής, voucher €200
  • 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας
 • Δώρα C2
  • 1ος νικητής, voucher €200
  • 2ος και 3ος νικητής, voucher €150 ο καθένας
Επιπλέον, θα ακολουθήσουν άλλοι δύο κύκλοι (Β’ και Γ’) διαγωνισμού από τις εκθέσεις που θα γράψουν οι υποψήφιοι στις εξετάσεις Μαϊου και Δεκεμβρίου 2023 σε όλα τα επίπεδα Β1, Β2, C1, C2. Σύντομα αναλυτική ενημέρωση.  

Θέμα 3ον          Δωρεάν Διήμερη Εκδρομή Second Generation (S.G.) στα εκθαμβωτικής ομορφιάς χωριά της ορεινής Αρκαδίας, Δημητσάνα και Βυτίνα.

Σε δίκλινο ή τρίκλινο – Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαρτίου Το κόστος της διήμερης εκδρομής καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τις εξετάσεις μας ESB, Cambridge, Europalso. Δηλώστε συμμετοχή έως Τρίτη 14/3 210-3830752, [email protected]  

Θέμα 4ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

 • 44o Ετήσιο Συνέδριο TESOL–Greece, “Reflective Practitioners, Empowered Learners”, 11 – 12 Μαρτίου, 2023
  • Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint-Paul Delasalle” (Χαριλάου Τρικούπη 36, Πειραιάς, 18536)
Το Europalso, οι Εξετάσεις ESB και Cambridge προσφέρουν δωρεάν τη συμμετοχή στο Συνέδριο TESOL στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Δηλώστε συμμετοχή έως Παρασκευή, 10/3, 12.00  

Θέμα 5ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη προσομοίωση του γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS στα γραφεία μας την Κυριακή 19/2, με τη συμμετοχή των μαθητών που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια νέα, σημαντική παροχή που προσφέρει ο Συνδεσμός μας στα ΚΞΓ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το British Council. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 6ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Εγκύκλιος 3/3/2023: Πρόγραμμα 35ου Πανελλαδικού Συνέδριου Europalso – Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB B2, C2

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 1ον        35ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο

35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης –  Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας,

θέμα: Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες

Για το αναλυτικό πρόγραμμα ομιλιών (πατήστε εδώ)

Για την αφίσα του Συνεδρίου (πατήστε εδώ)

την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 Athenaeum InterContinental

Το φετινό μας Συνέδριο είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου:
 • Θα κόψουμε την ετήσια πίτα του Συνδέσμου μας και θα κληρώσουμε 58 δώρα.
 • Θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!
 • Θα μοιράζουμε θέματα εξετάσεων ESB – Europalso (Dec 2022, May 2022), θέματα προφορικών ESB, ημερολόγιο με ημερομηνίες εξετάσεων θερινής περιόδου, διαφημιστικά leaflets / αφίσες εξετάσεων ESB – Europalso – Cambridge, Πιστοποιητικά Cambridge Μαϊου – Ιουνίου 2022.
 • Θα μοιράζεται το περιοδικό πρόγραμμα του 35ου Συνεδρίου με τους εισηγητές/επίσημους προσκεκλημένους της κεντρικής εκδήλωσης και τις αξιόλογες εμπορικές και εκπαιδευτικές ομιλίες.
 • Ομάδα  Second Generation θα παρέχει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά με χειροκατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική κ.α.
 

Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected] ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ  

Θέμα 3ον          Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2-C2 (έως 8/3)

Αξιόλογα βραβεία για τους νικητές και πιστοποιητικά συμμετοχής για τους διαγωνιζόμενους (πατήστε εδώ)   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

 • Έως 31/03/23 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Ιανουάριο 2023.
 • Έως 31/03/23 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιανουάριο 2023.
 • Έως 31/03/23 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Ιανουάριο 2023.
 • Έως 31/03/23 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών ,υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου για τον μήνα Ιανουάριο 2023.
 • Έως 31/03/23 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Φεβρουαρίου 2023
 • Έως 31/03/23 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Φεβρουαρίου 2023.

Εγκύκλιος 24/2/2023: Πανελλαδικό Συνέδριο Europalso – Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Mock Interviews – Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB B2, C2 – 44o Συνέδριο TESOL – Φορολογικά

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 1ον        35ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη

και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ

σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο

35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης –  

Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας,

 θέμα: Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες

 • Σύγχρονοι Μέθοδοι 
 • Διεπιστημονικές Πρακτικές
 • Πιστοποίηση 
 • Ψηφιακή Τεχνολογία
 • Ενταξιακή Εκπαίδευση 
 • Συνεργατικότητα
 • Πιστοποιημένοι Καθηγητές
 • Δεξιότητες Ζωής
 • Επιχειρηματικότητα

 την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023

 Athenaeum InterContinental

Το φετινό μας Συνέδριο είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου:
 • Θα κόψουμε την ετήσια πίτα του Συνδέσμου μας και θα κληρώσουμε πλούσια δώρα.
 • Θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!
 • Θα μοιράζονται θέματα εξετάσεων ESB – Europalso (Dec 2022, May 2022), θέματα προφορικών ESB, ημερολόγιο με ημερομηνίες εξετάσεων θερινής περιόδου, διαφημιστικά leaflets / αφίσες εξετάσεων ESB – Europalso – Cambridge.
 • Θα μοιράζεται το περιοδικό πρόγραμμα του 35ου Συνεδρίου με τους εισηγητές/επίσημους προσκεκλημένους της κεντρικής εκδήλωσης και τις αξιόλογες εμπορικές και εκπαιδευτικές ομιλίες.
 • Ομάδα  Second Generation θα παρέχει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά με χειροκατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική κ.α.
 

Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected] ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • Υποψήφιοι Eιδικής Mέριμνας – Eξετάσεις ESB, Europalso & Cambridge (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: έως 24/3
 • Διεξαγωγή Mock Interviews-Παρουσιάσεων-Σεμιναρίων (πατήστε εδώ)
Δηλώστε συμμετοχή έως 3/3
 • Προσομοίωση Προφορικής Εξέτασης Εξετάσεων (ESBCambridgeIELTS)
 • Σεμινάριο Writing
 • Παρουσίαση Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Προφορικών Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Εξετάσεων EUROPALSO
 

Θέμα 3ον          Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2-C2 (έως 8/3)

Αξιόλογα βραβεία για τους νικητές και πιστοποιητικά συμμετοχής για τους διαγωνιζόμενους (πατήστε εδώ)  

Θέμα 4ον          Δωρεάν Διήμερη Εκδρομή Second Generation (S.G.) σε δίκλινο ή τρίκλινο – Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαρτίου

Το κόστος της διήμερης εκδρομής καλύπτεται από τις εξετάσεις μας ESB, Cambridge, Europalso. Δηλώστε ενδιαφέρον 210-3830752, [email protected]  

Θέμα 5ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

 • 44o Ετήσιο Συνέδριο TESOL–Greece, “Reflective Practitioners, Empowered Learners”, 11 – 12 Μαρτίου, 2023
  • Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint-Paul Delasalle” (Χαριλάου Τρικούπη 36, Πειραιάς, 18536)
Το Europalso, οι Εξετάσεις ESB και Cambridge προσφέρουν δωρεάν το Συνέδριο TESOL σε όλους τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ έως Δευτέρα, 27/2  

Θέμα 6ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη προσομοίωση του γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS στα γραφεία μας την Κυριακή 19/2, με τη συμμετοχή των μαθητών που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια νέα, σημαντική παροχή που προσφέρει ο Συνδεσμός μας στα ΚΞΓ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το British Council. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 7ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

« Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες »: 35o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUROPALSO – 5/3 InterContinental

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, διοργανώνει το 35ο Συνέδριο και την Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, στο Athenaeum InterContinental (Λ. Συγγρού 89-93). Στο Συνέδριό μας συμμετέχουν, δωρεάν, περίπου 1.000 άτομα, κυρίως ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών και το προσωπικό τους (Διευθυντές Σπουδών, Καθηγητές – Γραμματείς, κ.α.) και εκπαιδευτικοί του Δημόσιου Τομέα. Προσκεκλημένοι είναι επίσης εκπρόσωποι από τον Πολιτικό, Εκπαιδευτικό, Πνευματικό, Λογοτεχνικό χώρο, τον Κλήρο και τον Τύπο. Το φετινό μας Συνέδριο είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB. Θα υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές, πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!

35o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EUROPALSO: «Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες » 5/3 InterContinental

 Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες
 • Σύγχρονες Μέθοδοι 
 • Διεπιστημονικές Πρακτικές
 • Πιστοποίηση 
 • Ψηφιακή Τεχνολογία
 • Ενταξιακή Εκπαίδευση 
 • Συνεργατικότητα
 • Πιστοποιημένοι Καθηγητές
 • Δεξιότητες Ζωής
 • Επιχειρηματικότητα
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου:
 • Θα κόψουμε την ετήσια πίτα του Συνδέσμου μας και θα κληρώσουμε πλούσια δώρα.
 • Θα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!
 • Θα μοιράζονται θέματα εξετάσεων ESB – Europalso (Dec 2022, May 2022), θέματα προφορικών ESB, ημερολόγιο με ημερομηνίες εξετάσεων θερινής περιόδου, διαφημιστικά leaflets / αφίσες εξετάσεων ESB – Europalso – Cambridge.
 • Θα μοιράζεται το περιοδικό πρόγραμμα του 35ου Συνεδρίου με τους εισηγητές/επίσημους προσκεκλημένους της κεντρικής εκδήλωσης και τις αξιόλογες εμπορικές και εκπαιδευτικές ομιλίες.
 • Ομάδα  Second Generation θα παρέχει δημιουργική απασχόληση στα παιδιά με χειροκατασκευές, κουκλοθέατρο, αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική κ.α.

Για το πρόγραμμα ομιλιών πατήστε εδώ

Το Ετήσιο Συνέδριο, πρόκειται για έναν εξαιρετικά επιτυχημένο και καθιερωμένο θεσμό, ο οποίος πλαισιώνεται και συμπεριλαμβάνει τα παρακάτω: Έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου και εποπτικών μέσων διδασκαλίας. Εκδότες και επιχειρηματίες έχουν τη δυνατότητα να προβάλλουν τις νέες τους εκδόσεις και άλλα εκπαιδευτικά προϊόντα και εφαρμογές σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Ομιλίες εμπορικού περιεχομένου (Commercial Presentations). 25λεπτες ή 50λεπτες προωθητικές/εκπαιδευτικές εισηγήσεις. Χορηγίες. Ανάλογα με το ύψος της χορηγίας, παρέχεται μια ευρεία γκάμα μορφών προβολής του συμμετέχοντα εκθέτη – ομιλητή-χορηγού. Περιοδικά-Έντυπα-Διαφημιστικά. Σε όλες τις Εκδόσεις του Συνδέσμου μας προβάλλονται οι χορηγοί, εκθέτες και ομιλητές. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα επιπλέον διαφημιστικής καταχώρησης. Συνοπτικό τρίπτυχο πρόγραμμα του Συνεδρίου. Αποστέλλεται σε 10.000 e-mail. Το Πρόγραμμα του Συνεδρίου. Εκδίδεται σε 3.500 αντίτυπα, περιλαμβάνει τις ομιλίες, τους εκθέτες και άρθρα σχετικά με το Συνέδριο, διανέμεται στους συμμετέχοντες και αποστέλλεται στους προσκεκλημένους. Το Περιοδικό «Parents Europalso Magazine». Εκδίδεται σε 60.000 αντίτυπα, φιλοξενεί άρθρα επιστημονικού, κοινωνικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και διανέμεται όλο το Σεπτέμβριο στους μαθητές και τις οικογένειές τους μέσω των κέντρων ξένων γλωσσών. Microsite Conference: Φιλοξενείται στην ιστοσελίδα europalso.gr και περιέχει όλα τα ετήσια Συνέδρια του Συνδέσμου. Ειδικά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο ενημερώνεται καθημερινά με νεώτερα στοιχεία. Την συγκεκριμένη περίοδο αναρτώνται παράλληλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων ESB, CAMBRIDGE & ΕUROPALSO περιόδου Μαΐου. Ως εκ τούτου, η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας κυρίως από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, επιπλέον των γονέων και μαθητών είναι πολύ μεγάλη, με περίπου 2.700.000 hits μηνιαίως. Έκθεση εκδόσεων που αφορούν τις εξετάσεις ESB. Ξεχωριστό περίπτερο για ειδική προβολή των βιβλίων εξετάσεων ESB. Βασικοί στόχοι του Συνεδρίου, με γνώμονα την βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Κέντρων Ξένων Γλωσσών, είναι: η ενημέρωση των ιδιοκτητών και καθηγητών ξένων γλωσσών πάνω σε νέες διδακτικές μεθόδους, εκδοτικά εργαλεία και τεχνολογίες, η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε ειδικούς και επαγγελματίες του χώρου, η παρουσίαση καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και δράσεων για την ενδυνάμωση και στήριξη των ιδιοκτητών-επιχειρηματιών. Δείτε εδώ το link για την σελίδα του Συνεδρίου

Δράση Δενδροφύτευσης και Αναδάσωσης στο Δήμο Βούλας 25/2

Δράση Δενδροφύτευσης και Αναδάσωσης στο Δήμο Βούλας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σε συνεργασία με την WE4ALL Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 διοργανώνουμε δράση δενδροφύτευσης στην περιοχή της Βούλας. Φυτεύουμε 1300 δενδρύλια και εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας στην αγάπη και το σεβασμό για το περιβάλλον. Καλούμε τα ΚΞΓ, και ιδιαίτερα τους συναδέλφους των όμορων περιοχών, με τους μαθητές και τις οικογένειες τους, να είναι παρόντες σε αυτήν την περιβαλλοντική και παράλληλα εκπαιδευτική μας δράση.
 • Σημείο δενδροφύτευσης: πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας (νυν: Παράρτημα Αποθεραπείας Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας)
 • Ώρα έναρξης: 12:00
Διευκρινίσεις για μετάβαση:
 1. Πρόκειται για το Δασύλλιο που εκτείνεται πίσω από το κτήριο ΠΙΚΠΑ, από Λ. Ποσειδώνος μέχρι και τη θάλασσα. Θα υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας που θα κατευθύνει όσους προσέρχονται.
 2. Ως Μέσο Μεταφοράς εξυπηρετεί πολύ το τραμ, στάση: ‘Ασκληπιείο Βούλας’
 3. Για να δείτε το στίγμα στο google maps, πατήστε στο παρακάτω link: (πατήστε εδώ)

Εγκύκλιος 20/2/2023: Πανελλαδικό Συνέδριο Europalso – Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Mock Interviews – Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB B2, C2 – Ανθρωπιστική Βοήθεια για Σεισμόπληκτους – 44o Συνέδριο TESOL – Φορολογικά

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 1ον        35ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη

και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ

σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο

35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης –  

Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας,

 θέμα: Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ ανοίγει ορίζοντες

 • Σύγχρονοι Μέθοδοι 
 • Διεπιστημονικές Πρακτικές
 • Πιστοποίηση 
 • Ψηφιακή Τεχνολογία
 • Ενταξιακή Εκπαίδευση 
 • Συνεργατικότητα
 • Πιστοποιημένοι Καθηγητές
 • Δεξιότητες Ζωής
 • Επιχειρηματικότητα

 την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023

 Athenaeum InterContinental

Το φετινό μας Συνέδριο είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB. Θα υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές, πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!  

Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected] ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • Υποψήφιοι Eιδικής Mέριμνας – Eξετάσεις ESB, Europalso & Cambridge (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: έως 24/3
 • NEO: Διεξαγωγή Mock Interviews-Παρουσιάσεων-Σεμιναρίων (πατήστε εδώ)
Δηλώστε συμμετοχή έως 3/3
 • Προσομοίωση Προφορικής Εξέτασης Εξετάσεων (ESBCambridgeIELTS)
 • Σεμινάριο Writing
 • Παρουσίαση Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Προφορικών Εξετάσεων ESB
 • Παρουσίαση Εξετάσεων EUROPALSO
 

Θέμα 3ον          Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2-C2 (έως 8/3)

Αξιόλογα βραβεία για τους νικητές και πιστοποιητικά συμμετοχής για τους διαγωνιζόμενους (πατήστε εδώ)  

Θέμα 4ον        Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας

Για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, έως 23/2/2023 Συνάδελφοι, Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως παρακάτω:
 1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
 2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
 3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π
 4. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
 5. Είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες
 6. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)
Τόπος συγκέντρωσης: Χώροι Συνδέσμου (4ος όροφος), Ακαδημίας 98-100, 10677, Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία: 2103830752. Καταληκτική προθεσμία: Πέμπτη, 23/2 Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.  

Θέμα 5ον          Δωρεάν Διήμερη Εκδρομή Second Generation (S.G.) σε δίκλινο ή τρίκλινο – Σαββατοκύριακο, 25-26 Μαρτίου

Το κόστος της διήμερης εκδρομής καλύπτεται από τις εξετάσεις μας ESB, Cambridge, Europalso. Δηλώστε ενδιαφέρον 210-3830752, [email protected]  

Θέμα 6ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

 • 44o Ετήσιο Συνέδριο TESOL–Greece, “Reflective Practitioners, Empowered Learners”, 11 – 12 Μαρτίου, 2023
  • Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint-Paul Delasalle” (Χαριλάου Τρικούπη 36, Πειραιάς, 18536)
Το Europalso, οι Εξετάσεις ESB και Cambridge προσφέρουν δωρεάν το Συνέδριο TESOL σε όλους τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ έως Δευτέρα, 27/2  

Θέμα 7ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη προσομοίωση του γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS στα γραφεία μας την Κυριακή 19/2, με τη συμμετοχή των μαθητών που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις το προσεχές διάστημα. Πρόκειται για μια νέα, σημαντική παροχή που προσφέρει ο Συνδεσμός μας στα ΚΞΓ, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το British Council. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 8ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Μεγάλος Διαγωνισμός Έκθεσης ESB Β2-C2 (έως 14/3)

Αξιόλογα βραβεία για τους νικητές και πιστοποιητικά συμμετοχής

για τους διαγωνιζόμενους

(Πατήστε εδώ) και δηλώστε συμμετοχή!

  Με αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων του εξεταστικού φορέα ESB και εορτάζοντας την 15 ετή συνεργασία EUROPALSO ESB, για τη διεξαγωγή ποιοτικών εξετάσεων Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, προκηρύσουμε Γραπτό Διαγωνισμό Έκθεσης για τους μαθητές των τάξεων Β2 και C2 των Κέντρων μας. Θέμα: “We want you to look forward to 70 years in the future and ask yourselves – what will our world look like in 2093” σε περίπου 200-250 λέξεις (για Β2) και 350-400 λέξεις (για C2), χειρόγραφα ή δακτυλογραφημένα. Ο Διαγωνισμός Έκθεσης είναι ανοιχτός για τα Κέντρα που ήδη συμμετέχουν στις εξετάσεις ESB ή θα συμμετέχουν στις εξετάσεις Μαϊου 2023 για πρώτη φορά. Επισημαίνουμε ότι όλοι οι μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Οι εκθέσεις των σπουδαστών θα υποβληθούν συγκεντρωτικά στο Σύνδεσμο. Εν συνεχεία, θα προωθηθούν για διόρθωση στην ειδική επιτροπή του ESB, η οποία και θα αναδείξει τους νικητές. Προβλέπονται αξιόλογα δώρα και βραβεία που θα ανακοινώσουμε σύντομα! Για να ενημερώσετε τους σπουδαστές σας και προκειμένου να προβάλλετε τη συμμετοχή του Κέντρου σας, έχουμε δημιουργήσει αφίσα με τα στοιχεία του διαγωνισμού και με ειδικό χώρο για να προσθέσετε το λογότυπο του ΚΞΓ σας. Συνιστούμε να ‘κατεβάσετε’ την αφίσα (πατήστε εδώ) και:
 • Να την αναρτήσετε στο Κέντρο σας.
 • Να την κοινοποιήσετε στις διαδικτυακές σας σελίδες.
 • Να την μοιράσετε στους μαθητές σας, στις τάξεις Β2 και C2.
 Τρόπος υποβολής: οι εκθέσεις των σπουδαστών σας υποβάλλονται όλες μαζί, ηλεκτρονικά στο [email protected] ή σε φυσικό αρχείο στη γραμματεία του Συνδέσμου μας. Σε κάθε έκθεση, υποχρεωτικά, θα πρέπει να αναγράφονται ευδιάκριτα το ‘ονοματεπώνυμο’ και η ‘τάξη-επίπεδο’ του συμμετέχοντα. Προθεσμία: Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι η 14η Μαρτίου, ημέρα Τρίτη.   Με τον Διαγωνισμό Έκθεσης ESB B2-C2 μας δίνεται η ευκαιρία να προτρέψουμε τους μαθητές μας να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στην αγγλική γλώσσα.  

Προσοχή!

Πρέπει απαραιτήτως να δηλώσετε τη συμμετοχή

και το ενδιαφέρον του Κέντρου σας (πατήστε εδώ)

Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας Για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, έως 23/2/2023

Συνάδελφοι, Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως παρακάτω:
 1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
 2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
 3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π
 4. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
 5. Είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες
 6. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)
Τόπος συγκέντρωσης: Χώροι Συνδέσμου (4ος όροφος), Ακαδημίας 98-100, 10677, Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία: 2103830752. Καταληκτική προθεσμία: Πέμπτη, 23/2 Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.

Εγκύκλιος 10/2/2023: Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Mock Interviews – 35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Europalso – Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για Σεισμόπληκτους – Φορολογικά

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre (πατήστε εδώ)

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας ESBEuropalsoCambridgeIELTS ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 2103830752, [email protected] ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
 • Υποψήφιοι Eιδικής Mέριμνας – Eξετάσεις ESB, Europalso & Cambridge (πατήστε εδώ)
  • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών: έως 24/3
 • NEO: Διεξαγωγή Mock Interviews-Παρουσιάσεων-Σεμιναρίων (πατήστε εδώ)
Δηλώστε συμμετοχή έως 3/3
  • Προσομοίωση Προφορικής Εξέτασης Εξετάσιων (ESBCambridgeIELTS)
  • Σεμινάριο Writing
  • Παρουσίαση Εξετάσεων ESB
  • Παρουσίαση Προφορικών Εξετάσεων ESB
  • Παρουσίαση Εξετάσεων EUROPALSO
 

Θέμα 2ον        35ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη

και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ

σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο

35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης –  

Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας,

  θέμα: Η δυναμική σύνθεση των ΚΞΓ 
 • Σύγχρονοι Μέθοδοι
 • Διεπιστημονικές Πρακτικές
 • Επιχειρηματικότητα
 • Πιστοποίηση 
 • Ψηφιακή Τεχνολογία
 • Ενταξιακή Εκπαίδευση
 • Συνεργατικότητα
 • Πιστοποιημένοι Καθηγητές
 • Δεξιότητες Ζωής
την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 Athenaeum InterContinental Το φετινό μας Συνέδριο είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε και τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB. Θα υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές, πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις! Στον Έκθεσιακό χώρο θα υπάρχει επίσης ειδικό stand για την παρουσίαση λογοτεχνικών βιβλίων των συναδέλφων ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών. Δηλώστε έως Δευτέρα, 20/2 το ενδιαφέρον σας στη Γραμματεία: 2103830752, [email protected] .  

Θέμα 3ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 4ον        Συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας

Για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας, έως 23/2/2023 Συνάδελφοι, Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία. Συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως παρακάτω:
 1. Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, υπνόσακοι, μαξιλάρια
 2. Καθαρά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, χειμερινές μπότες, παλτό, κασκόλ και γάντια
 3. Τρόφιμα μακράς διάρκειας, (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί κ.α), εμφιαλωμένα νερά κλ.π
 4. Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα, πάνες και είδη βρεφικής φροντίδας
 5. Είδη ατομικής υγιεινής για γυναίκες
 6. Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί)
Τόπος συγκέντρωσης: Χώροι Συνδέσμου (4ος όροφος), Ακαδημίας 98-100, 10677, Αθήνα, κατόπιν συνεννοήσεως με τη γραμματεία: 2103830752. Καταληκτική προθεσμία: Πέμπτη, 23/2 Σε συνεργασία με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν στις πληγείσες περιοχές.  

Θέμα 5ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

 • Δήλωση αδειών εργαζομένων σε Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ II
Με το νέο έτος, και συγκεκριμένα από 12.1.2023, οπότε και ολοκληρώθηκε η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων με εξαρτημένη σχέση εργασίας, οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώσουν στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ τις άδειες για τους εργαζομένους τους, έως τη λήξη του πρώτου δεκαημέρου του ημερολογιακού μήνα που ακολουθεί τον μήνα χορήγησής της άδειας. Η δήλωση θα είναι δυνατή από την πρώτη ημέρα χορήγησης της άδειας έως και τη δέκατη ημέρα του επόμενου ημερολογιακού μήνα (σ.σ. οι δηλώσεις θα αφορούν άδειες που χορηγήθηκαν από τον μήνα Ιανουάριο του 2023 και μετέπειτα). Ειδικά για τις άδειες Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής είναι η 10η Μαρτίου 2023.
 • Τεκμαρτό Ημερομίσθιο
Το τεκμαρτό ημερομίσθιο των καθηγητών από 1/01/2023 έχει αλλάξει από 11,06 σε 11,92 (λόγω αύξησης των συντάξεων 7,75%).   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Δελτίο τύπου Europalso για έκτακτες καιρικές συνθήκες 6/2 – Λειτουργία Κ.Ξ.Γ.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, για προληπτικούς λόγους, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση, χιονόστρωση και παγετός) δεν βελτιωθούν, οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών που αδυνατούν να λειτουργήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν την απόφαση της Περιφέρειας. Για να διαβάσετε την απόφαση του Περιφερειάρχη, πατήστε εδώ Για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου σε μορφή .pdf, πατήστε εδώ Γραφείο Τύπου Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.

Δελτίο τύπου Europalso για έκτακτες καιρικές συνθήκες 26/1 – Λειτουργία Κ.Ξ.Γ.

Σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, για προληπτικούς λόγους, όλα τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες (έντονη βροχόπτωση, πλημμυρικά φαινόμενα και δυνατοί άνεμοι) δεν βελτιωθούν, οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών που αδυνατούν να λειτουργήσουν, μπορούν να ακολουθήσουν την απόφαση της Περιφέρειας.   Για να διαβάσετε την απόφαση του Περιφερειάρχη, πατήστε εδώ Για να κατεβάσετε το δελτίο τύπου σε μορφή .pdf, πατήστε εδώ Γραφείο Τύπου Π.Σ.Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.

12η Εθελοντική Αιμοδοσία – Παρασκευή, 10/2/2022, 9.30 – 13.30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ.  σας προσκαλούμε στην  12η Εθελοντική Αιμοδοσία Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία του Συνδέσμου

(Ακαδημίας 98-100, Αθήνα, 4ος όροφος)

  Πολλοί συνάδελφοι μας, κατά καιρούς, ζουν με άγχος εξασφάλισης έστω και μίας (1) μονάδας αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι, νέοι και παλιοί εθελοντές αιμοδότες, και ας ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου μας. Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου, και σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν ένα δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους. Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;
 • Ταυτότητα
 • Να γνωρίζω τον ΑΜΚΑ μου
Τι χρειάζεται να κάνω πριν την αιμοδοσία
 • Να έχω πάρει πρωινό
 • Να έχω κοιμηθεί 8 ώρες
 • Να έχω πιει νερό
Για οποιαδήποτε πληροφορία, διευκρίνιση και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του Συνδέσμου, καθημερινά 9:00 με 17:00 στο τηλέφωνο: 210-3830752.

Εγκύκλιος 23/1/2023: Ημερομηνίες, Προθεσμίες, Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 – Ετήσιο Συνέδριο 5/3 – Εθελοντική Αιμοδοσία 10/2 – Advisory Offices – Φορολογικά.

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2023 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών  

Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre

 

Αξιοποιήστε τα μοναδικά οφέλη και τις πολυάριθμες παροχές

που εξασφαλίζει η συμμετοχή στις εξετάσεις μας 

ESBEuropalsoCambridgeIELTS

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

2103830752, [email protected]

 
 • Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου 2023 (πατήστε εδώ)
  • EUROPALSO: Σάββατο 27/5/2023
  • ESB: Κυριακή 28/5/2023
  • CAMBRIDGE:
  • C2 Proficiency, Σάββατο 13/5/2023
  • B2 First for Schools, Κυριακή 14/5/2023 ή/και Σάββατο 10/6/2023
  • C1 Advanced, Σάββατο 3/6/2023
  • YLE, Α2 Key for Schools, Β1 Preliminary, Σαββατοκύριακο 10-11/6/2023
 

Θέμα 2ον        35ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη

και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ

σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο

35ο Πανελλαδικό Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης –  

Έκθεση Ξενόγλωσσου Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων Διδασκαλίας,

 

την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023

σε συνεδριακoύς χώρους κεντρικού ξενοδοχείου

  Το φετινό μας Συνέδριο θα είναι επετειακού χαρακτήρα καθώς παράλληλα με τις εργασίες του, θα εορτάσουμε και τα 70 χρόνια του εξεταστικού φορέα ESB. Θα υπάρχουν αξιόλογοι ομιλητές, πολλές δραστηριότητες και happenings, σημαντικές ανακοινώσεις και φανταστικές εκπλήξεις!  

Θέμα 3ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council

Εργαλείο για νέους ενήλικες πελάτες και πρόσθετα έσοδα στο Kέντρο σας (πατήστε εδώ) ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 1. Σεμινάρια TopTips, IELTS
 2. Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 3. Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών σας
 4. Mock Interviews
 5. ΝΕΑ ΠΑΡΟΧΗ: IELTS Trial Testing – Προσομοίωση γραπτού μέρους εξετάσεων IELTS (Reading, Writing, Listening)
Οι πολυάριθμες παροχές των εξετάσεων διατίθενται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών υπό προϋποθέσεις.  

Θέμα 4ον        Εορτασμός Τριών Ιεραρχών

Σας υπενθυμίζουμε ότι βάσει ΦΕΚ 4212/τΒ/27-12-2016 (πατήστε εδώ) η ημέρα της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών, 30 Ιανουαρίου, είναι αργία για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.  

Θέμα 5ον        Εθελοντική Αιμοδοσία – 10/2/2023 (πατήστε εδώ)

Σας ενημερώνουμε ότι 10 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί αιμοδοσία στα γραφεία του Συνδέσμου (Ακαδημίας 98-100, Αθήνα, 4ος όροφος), 9.30 – 13.30. Πολλοί συνάδελφοί μας, κατά καιρούς, ζουν με άγχος εξασφάλισης έστω και μίας (1) μονάδας αίματος. Ας ανταποκριθούμε όλοι, νέοι και παλιοί εθελοντές αιμοδότες, και ας ενισχύσουμε την Τράπεζα Αίματος του Συνδέσμου μας.  

Θέμα 6ον        Europalso Advisory Offices (A.O.)

 • Ασφαλιστικά-Συνταξιοδοτικά: επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κ. Μπούρλο Πέμπτη, 26/1/2023
 • Κόκκινα Δάνεια: επόμενη διαθέσιμη ημέρα για προσωπικά ραντεβού με κα Αμπάζη θα ανακοινωθεί σύντομα
 • Φορολογικά-Λογιστικά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο φοροτεχνικό, κ. Παντελή αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Νομικά, Εργασιακά: υποβάλετε το ερώτημα σας στο νομικό, κ. Σημαντήρη αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Αδειοδοτήσεις (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Δ.Δ.Ε.): για απορίες, διευκρινήσεις επικοινωνείτε με τον διευθυντή του Συνδέσμου μας, κ. Β. Παπαδημητρίου.
 • Συμμόρφωση με GDPR: υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
 • Θέματα υγιεινής και ασφάλειας (Covid-19, τεχνικός ασφαλείας, κ.α.): υποβάλετε το ερώτημα σας αποστέλλοντας μας e-mail.
 

Θέμα 7ον          Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB, EUROPALSO, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2023: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες

Εξετάσεις γλωσσομάθειας ξένων γλωσσών 2023 αναγνώριση ΑΣΕΠ. Ημερομηνίες, προθεσμίες εγγραφών, εξέταστρα. Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία για την εγγραφή υποψηφίων καθώς και τις προθεσμίες και όλες τις διευκρινήσεις σχετικά με τις εξετάσεις γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2023 ESB, EUROPALSOCAMBRIDGE, IFG Για τις εξετάσεις ESB : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή, 10 Μαρτίου. – Δείτε εδώ Για τις εξετάσεις Europalso : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή, 10 Μαρτίου. – Δείτε εδώ Για τις εξετάσεις CAMBRIDGE  : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, έως Τετάρτη, 10 Μαρτίου. – Δείτε εδώ Για τις εξετάσεις IFG : ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου έως Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου. – Δείτε εδώ Για τις εξετάσεις GOETHE: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου έως Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου – Δείτε εδώ