ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ  ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ.
 • ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1986
 • ΣΕ ΑΝΕΤΟ ΚΑΛΟΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΟ ΧΩΡΟ (ΙΣΟΓΕΙΟ)
 • ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  6976740441

Τα Νεώτερα μέτρα Covid σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών (ΦΕΚ 30-4-2022)

Βάσει της νέας ΚΥΑ (ΦΕΚ 2137/τΒ/30-4-2022) εφεξής ισχύουν τα ακόλουθα για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών:   α) όλοι οι μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, και οι εμβολιασμένοι καθηγητές, προσέρχονται στο ΚΞΓ χωρίς selftest. β) οι ανεμβολίαστοι καθηγητές υποχρεούνται σε ένα (1) rapid ή PCR test την εβδομάδα, ημέρα Τρίτη, με δική τους επιβάρυνση. Ειδικά για την τρέχουσα εβδομάδα, η διενέργεια του τεστ ήταν Τετάρτη 4/5. γ) όλοι: μαθητές, καθηγητές, λοιπό προσωπικό, επισκέπτες, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα (απλή χειρουργική ή υφασμάτινη με κατάλληλες προδιαγραφές) δ) Παραμένουν σε ισχύ: ο τακτικός αερισμός των χώρων του ΚΞΓ, η τοποθέτηση και χρήση αντισηπτικών, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού, τα ξεχωριστά διαλείμματα. ε) σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός του ΚΞΓ: οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και καθηγητές προσέρχονται κανονικά στο ΚΞΓ. Διενεργούν 2 self-test (τις ημέρες 0-1 και 4) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ή διπλή) για 10 ημέρες. στ) σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός του ΚΞΓ: i) οι εμβολιασμένοι μαθητές/καθηγητές προσέρχονται κανονικά στο ΚΞΓ. Διενεργούν την 5η ημέρα self-test (οι μαθητές), rapid test (οι καθηγητές), και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας (ή διπλή) για 10 ημέρες, ii) οι μη εμβολιασμένοι μαθητές/καθηγητές μπαίνουν σε καραντίνα και επιστρέφουν στο ΚΞΓ μετά την 5η ημέρα, με αρνητικό self-test (οι μαθητές) και αρνητικό rapid test (οι καθηγητές), χρησιμοποιώντας μάσκα υψηλής προστασίας (ή διπλή) για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες. ζ) Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, δηλαδή το κρούσμα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 5 ημέρες (υπολογίζουμε από την ημέρα λήψης του θετικού τεστ). Μετά την πάροδο των 5 ημερών και εφόσον δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα και έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός, διακόπτεται η απομόνωση. Το κρούσμα επιστρέφει στο ΚΞΓ χρησιμοποιώντας μάσκα υψηλής προστασίας (ή διπλή) για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Αύξηση κατώτατου μισθού: Τα νέα ωρομίσθια και οι αμοιβές στα ΚΞΓ

Αύξηση κατώτατου μισθού – νέα ωρομίσθια, αμοιβές Βάσει νέου νόμου του Υπ. Εργασίας (ΦΕΚ 2030/τ.Β/21-4-2022), από 1/5/2022 ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται. Σας προωθούμε πίνακες με: Απασχόληση προσωπικού ΚΞΓ σε Κυριακές και Αργίες (πατήστε εδώ)

Κατάργηση της επικαιροποίησης και απλούστευση των διαδικασιών – Το νέο θεσμικό πλαίσιο για ΚΞΓ

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενες εγκυκλίους δικαιώθηκαν οι αγώνες μας για την κατάργηση της επικαιροποίησης και την απλούστευση των διαδικασιών. Ο ΕΟΠΠΕΠ ανήρτησε σχετική ανακοίνωση βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΞΓ δείτε εδώ α. αποσύρθηκε η υποχρέωση για επικαιροποίηση, β. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους, γ. με την υποβολή της Γνωστοποίησης, τα νέα ΚΞΓ (με έναρξη μετά τις 12/4) δυναμικότητας κάτω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευομένων ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους. (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ) Ζηκόπουλος Γεώργιος

Καλοκαιρινή εκδρομή στα μαγευτικά Χανιά-Ρέθυμνο-Ελαφονήσι

Καλοκαιρινή εκδρομή στα μαγευτικά Χανιά-Ρέθυμνο-Ελαφονήσι με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία και συμμετοχή στο “Mediterranean Symposium in ELT” TESOL Τιμές                                 Κατ΄ άτομο Δίκλινο                                      390€ Μονόκλινο                                 480€ Περιλαμβάνονται:
 • Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα-Χανιά-Αθήνα με την εταιρεία SkyExpress (συμπεριλαμβάνοντια οι φόροι Αεροδρομίων & ο επίναυλος καυσίμων).
 • Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Τρεις Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*.
 • Πρωινό σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
 • Περιηγήσεις-Επισκέψεις σε: Σπήλαιο Αγίας Σοφίας,Τάφους Βενιζέλων, πόλη Ρεθύμνου, Πηγές Αργυρούπολης.
 • Ημερήσια εκδρομή με μπάνιο στο Ελαφονήσι.
 • Δύο δείπνα (Παρασκευής και Σαββάτου).
 • Διήμερο εισηγήσεων Mediterranean Symposium TESOL (10.00-14.40)
 • Περιήγηση με ξεναγό στην παλιά πόλη των Χανίων (Σάββατο απόγευμα)
 • Δράση παρακολούθησης αστερισμών με τηλεσκόπιο με τη βοήθεια τοπικής ομάδας φίλων της Αστρονομίας (Σάββατο απόγευμα)
 • Beach Party στην παραλία των Αγίων Αποστόλων (Σάββατο βράδυ)
  ΠΤΗΣΕΙΣ  SkyExpress 30.06  Αθήνα – Χανιά  06.45 – 07.45 03.07  Χανιά – Αθήνα   19.25 – 20.20 Ανά επιβάτη επιτρέπεται μια αποσκευή μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά   Δηλώστε το ενδιαφέρον σας μέχρι την Πέμπτη 12 Μαϊου 2022 για να σας στείλουμε τα οικονομικά στοιχεία (λογαριασμοί κατάθεσης, πολιτική ακύρωσης, κλπ)  

Φορολογικές υποχρεώσεις Μαϊου 2022

 • Έως 31/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Μάρτιο 2022.
 • Έως 31/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες – ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον Μάρτιο μήνα
 • Έως 31/05 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Μάρτιο 2022.
 • Έως 31/05 Αποζημίωση ν.2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών, υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου μηνός Μάρτιο 2022.
 • Έως 31/05 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Απριλίου
 • Έως 31/05 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Απριλίου 2022.
 • Έως 30/06 υποβολή δήλωσης φορολογίας φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα που απέκτησαν μέσα στο έτος 2021. Άρθρα 67, 72 παρ. 22 Ν 4172/2013.
 • Έως 30/06 υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες. Άρθρο 68 παρ.1, 2 Ν 4172/2013.

Εγκύκλιος 6/5/2022: Κατάργηση Επικαιροποίησης, Νέο θεσμικό πλαίσιο για ΚΞΓ – Καλοκαιρινή Εκδρομή Χανιά, Ρέθυμνο, Ελαφονήσι – Νεώτερα μέτρα Covid – Φορολογικές υποχρεώσεις Μαϊου

Αθήνα, 6 Μαϊου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενες εγκυκλίους δικαιώθηκαν οι αγώνες μας για την κατάργηση της επικαιροποίησης και την απλούστευση των διαδικασιών. Ο ΕΟΠΠΕΠ ανήρτησε σχετική ανακοίνωση βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου για τα ΚΞΓ δείτε εδώ α. αποσύρθηκε η υποχρέωση για επικαιροποίηση, β. η μετάβαση στο νέο καθεστώς για τα υφιστάμενα ΚΞΓ πραγματοποιείται χωρίς επιβάρυνση και επιπλέον γραφειοκρατία για τους συναδέλφους, γ. με την υποβολή της Γνωστοποίησης, τα νέα ΚΞΓ (με έναρξη μετά τις 12/4) δυναμικότητας κάτω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευομένων ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους. (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ) και (πατήστε εδώ) Ζηκόπουλος Γεώργιος  

H Πρόεδρος κα Έφη Θεοχάρη

και το Διοικητικό Συμβούλιο Europalso

εύχονται καλή επιτυχία στις εξετάσεις των μαθητών μας!

 

Θέμα 1ον        Οργάνωση – Στελέχωση Εξεταστικών Κέντρων

Δήλωση συμμετοχής, έως Τρίτη 10/5  

Θέμα 2ον          Καλοκαιρινή εκδρομή στα μαγευτικά Χανιά-Ρέθυμνο-Ελαφονήσι με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία και συμμετοχή στο “Mediterranean Symposium in ELT” TESOL

 • Πέμπτη, 30/6 έως Κυριακή, 3/7
Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα Δηλώστε ενδιαφέρον έως Πέμπτη 12/5 [email protected], 210-3830752  

Θέμα 3ον          Νεώτερα για μέτρα Covid σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών (πατήστε εδώ)

 

Θέμα 4ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΡΟΧΗ  

Θέμα 5ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1)  Αύξηση κατώτατου μισθού – νέα ωρομίσθια, αμοιβές Βάσει νέου νόμου του Υπ. Εργασίας (ΦΕΚ 2030/τ.Β/21-4-2022), από 1/5/2022 ο κατώτατος μισθός αναπροσαρμόζεται. Σας προωθούμε πίνακες με: 2) Απασχόληση προσωπικού ΚΞΓ σε Κυριακές και Αργίες (πατήστε εδώ) 3) Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 30.6.2022 η 1η δόση – Έως 31 Μαίου 2022 η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού 4) Ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης από Covid-19
 • Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (ΦΕΚ 35432/2022) παρατείνεται μέχρι την 31η.05.2022 η ισχύς των ρυθμίσεων που αφορούν στη χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και στην επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα.
5) Φορολογικές Yποχρεώσεις Μαϊου 2022 (πατήστε εδώ)   Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Πωλείται Κέντρο Ξένων Γλωσσών (επιχείρηση ή/και ακίνητο) στη Νίκαια

Βρίσκεται έναντι δημοτικών σχολείων, με μακρόχρονη παρουσία και εμπειρία στο χώρο, εν ενεργεία, με έτοιμο πελατολόγιο και εξοπλισμό (διαδραστικούς πίνακες, H/Y, τραπέζια, καρέκλες, γραμματεία, ψύκτη, κ.α.) Μόνο σοβαρές προτάσεις και μόνο με προσωπικό ραντεβού 11.00-15.00. Παρέχεται υποστήριξη για ομαλή μεταβίβαση, τιμή συζητήσιμη. Τηλέφωνο επικοινωνίας, 6945705087.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Πωλούνται τα παρακάτω αντικείμενα από Κέντρο Ξένων γλωσσών σε λειτουργία:
 1. 29 διπλά θρανία: €500 (όλα)
 2. 4 πίνακες μεγάλοι (3 μαρκαδόρου 1 κιμωλίας) 200 ευρώ όλα
 3. ψύκτης δαπέδου δικτύου inox  300 ευρώ
 4. φωτοτυπικό μηχάνημα ψηφιακό διπλής όψης CANON ΙΡ 2020 i  400 ευρώ
 5. 3 projectors με βάσεις οροφής (Panasonic hd ,benq sd )150 ευρώ όλα
 6. 2 γραφεία γραμματείας πολυτελείας SATO και καρέκλες περιστρεφόμενες 150 ευρώ όλα
 7. 5 καθίσματα αναμονής βέργας σταθερές( διπλή,τριπλή) 100 και τα δύο
 8. Αεροκουρτίνα εισόδου θερμαινόμενη  100 ευρώ
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΟΛΩΝ: ΜΟΝΟ €1500 Τηλ επικοινωνίας: 6945260925 (Αθήνα)

Πωλείται Κέντρο Ξένων Γλωσσών (ή/και σχολικός εξοπλισμός) στο Σταθμό Λαρίσης

Ισόγειο, με σταθερή πελατεία, αποτελούμενο από: 3 αίθουσες διδασκαλίας και χώρο υποδοχής.

Βρίσκεται ενδιάμεσα σε Σταθμό ‘Βικτώρια’ και Σταθμό ‘Λαρίσης’

Τιμή συζητήσιμη.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6974814718

Εγκύκλιος 20/4/2022: Κατάργηση Επικαιροποίησης, Διευκρινήσεις για νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ΚΞΓ – Πασχαλινές Ευχές – Πασχαλινά σποτ Europalso

Αθήνα, 20 Απριλίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών  Οι αγώνες μας δικαιώθηκαν! Η ανά διετία επικαιροποίηση καταργήθηκε. Τα υφιστάμενα ΚΞΓ περνάνε αυτομάτως στο νέο καθεστώς αδειοδότησης. Όμως άμεσα, πρέπει να αποσταλούν τυχόν ελλείψεις του φακέλου σας που έχουν ζητηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ. Επίσης, με το νέο θεσμικό πλαίσιο απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης. Τα νέα ΚΞΓ (με έναρξη μετά τις 12/4) δυναμικότητας κάτω των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων, προβαίνουν σε “Γνωστοποίηση”, όπως και οι συνάδελφοι που πρόκειται να τροποποιήσουν ή μεταβιβάσουν την άδεια τους ή να μετεγκατασταθούν. Για τη Γνωστοποίηση (πατήστε εδώ) και για διευκρινήσεις (πατήστε εδώ). Για τα ΚΞΓ δυναμικότητας άνω των εβδομήντα πέντε (75) εκπαιδευομένων παραμένει η διαδικασία της Έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ (πατήστε εδώ) και αναμένουμε την ανακοίνωση για την αυτόματη μεταφορά τους στο νέο καθεστώς. Ζηκόπουλος Γεώργιος Homepage - Full Post Featured

H Πρόεδρος κα Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο Europalso

σας ευχόμαστε

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

Πασχαλινά σποτ Europalso

Σας συνιστούμε να κατεβάσετε τα σποτ για να τα αναρτήσετε στις διαδικτυακές σας σελίδες. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ΚΞΓ – Κατάργηση Επικαιροποίησης

Η ανά διετία επικαιροποίηση καταργήθηκε και τα υφιστάμενα ΚΞΓ αυτομάτως περνάνε στο νέο καθεστώς αδειοδότησης. Όμως άμεσα, πρέπει να αποσταλούν τυχόν ελλείψεις του φακέλου σας που έχουν ζητηθεί. Με τον νέο θεσμικό πλαίσιο απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και πλέον, για τα ΚΞΓ δυναμικότητας κάτω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευόμενων, για οποιαδήποτε διαδικασία (π.χ. χορήγηση ή τροποποίηση άδειας, μεταβίβαση, μετεγκατάσταση, κ.λ.π.) προβλέπεται η διαδικασία της Γνωστοποίησης (πατήστε εδώ). Για τα ΚΞΓ δυναμικότητας άνω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευομένων παραμένει η διαδικασία της Έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ (πατήστε εδώ) και αναμένουμε την ανακοίνωση για την αυτόματη μεταφορά τους στο νέο καθεστώς. Ζηκόπουλος Γιώργος 

Εγκύκλιος 15/4/2022: Κατάργηση Επικαιροποίησης, Νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης ΚΞΓ – Ημερομηνίες εξετάσεων θερινής περιόδου – Πιστοποιητικά ESB, Cambridge Dec 2021 – Καλοκαιρινή εκδρομή Χανιά – Βεβαιώσεις Σπουδών – Φορολογικά

Αθήνα, 15 Απριλίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Οι αγώνες μας δικαιώνονται! Η ανά διετία επικαιροποίηση καταργήθηκε και τα υφιστάμενα ΚΞΓ αυτομάτως περνάνε στο νέο καθεστώς αδειοδότησης. Όμως άμεσα, πρέπει να αποσταλούν τυχόν ελλείψεις του φακέλου σας που έχουν ζητηθεί. Με τον νέο θεσμικό πλαίσιο απλουστεύονται οι διαδικασίες αδειοδότησης και πλέον, για τα ΚΞΓ δυναμικότητας κάτω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευόμενων, για οποιαδήποτε διαδικασία (π.χ. χορήγηση ή τροποποίηση άδειας, μεταβίβαση, μετεγκατάσταση, κ.λ.π.) προβλέπεται η διαδικασία της Γνωστοποίησης (πατήστε εδώ). Για τα ΚΞΓ δυναμικότητας άνω των εβδομηντα πέντε (75) εκπαιδευομένων παραμένει η διαδικασία της Έγκρισης ίδρυσης και λειτουργίας από τον ΕΟΠΠΕΠ (πατήστε εδώ) και αναμένουμε την ανακοίνωση για την αυτόματη μεταφορά τους στο νέο καθεστώς. Ζηκόπουλος Γιώργος 

Θέμα 1ον        Οργάνωση – Στελέχωση Εξεταστικών Κέντρων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην Οργάνωση-Στελέχωση Εξεταστικών Κέντρων  Εξεταστές προφορικών (πατήστε εδώ) Υπεύθυνοι-Τομεάρχες-Επιτηρητές (πατήστε εδώ) Δήλωση συμμετοχής έως 3/5

Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre

 • Ημερομηνίες Εξετάσεων Θερινής Περιόδου
 • EUROPALSO, Σάββατο 28/5
 • ESB, Κυριακή 29/5
 • CAMBRIDGE (Μαϊου)
  • CAE, CPE, Σάββατο 14/5
  • FCEfs, Κυριακή 15/5
 • CAMBRIDGE (Ιουνίου)
  • FCE fs, B1 Preliminary: Σάββατο 4/6
  • A2 Key, YLE: Κυριακή 5/6
 • Για εκπρόθεσμες και συμπληρωματικές αιτήσεις επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο Εξετάσεων
 • Νέα αφίσα για την συμμετοχή μας στις εξετάσεις Europalso (πατήστε εδώ)
 • Πιστοποιητικά ESB, Cambridge Δεκεμβρίου 2021 (πατήστε εδώ)
 

Θέμα 3ον   Καλοκαιρινή εκδρομή στα μαγευτικά Χανιά, γεμάτα με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία και συμμετοχή στο “Mediterranean Symposium in ELT” TESOL

 • Πέμπτη, 30/6 έως Κυριακή, 3/7
Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα
 • Για κόστος, πρόγραμμα εκδρομής, πρόγραμμα Συμποσίου, κλπ θα ενημερωθείτε στην επόμενη εγκύκλιο.
Δηλώστε ενδιαφέρον έως Τρίτη 3/5 [email protected], 210-3830752  

Θέμα 4ον  IELTS, συνεργασία Europalso – British Council (πατήστε εδώ)

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 • Σεμινάρια TopTips, IELTS
 • Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 • Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών
 

Θέμα 5ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΡΟΧΗ

Θέμα 6ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 30.6.2022 η 1η δόση – Έως 31 Μαίου 2022 η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού 2) Υποχρέωση εργοδότη για υποβολή Υ/Δ στο ΕΡΓΑΝΗ για εργαζόμενούς του που υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test (πατήστε εδώ)
  • για εβδομάδες αναφοράς από 07/02 και μετά, η Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλεται από Μ. Τρίτη 19/4 έως Παρασκευή 29/4.
  • για εκκρεμείς υποβολές/διορθώσεις Υπεύθυνης Δήλωσης, για εβδομάδες αναφοράς από 15/11/21 έως και 6/02/2022, η υποβολή είναι από Παρασκευή 8/4 έως και Δευτέρα 18/4.
3) Ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα λόγω νόσησης από Covid-19
 • Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας (ΦΕΚ 35432/2022) παρατείνεται μέχρι την 31η.05.2022 η ισχύς των ρυθμίσεων που αφορούν στη χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 και στην επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα.
4) Μετάθεση Αργίας Πρωτομαγιάς Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, που φέτος συμπίμπτει με την Κυριακή του Θωμά, μετατίθεται για την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Members Area – Προσθήκη νέων past papers (ESB DEC’21)

Members Area – Διαδικτυακή Υπηρεσία

Προσθήκη νέων past papers ESB Σας υπενθυμίζουμε ότι το site του Συνδέσμου μας, www.europalso.gr, φιλοξενεί την υπηρεσία Members Area που αφορά αποκλειστικά Iδιοκτήτες ΚΞΓ. Με τη χρήση των προσωπικών κωδικών μας (κωδικός χρήστη και κωδικός πρόσβασης που χρησιμοποιούμε για τις online εγγραφές μας), έχουμε πρόσβαση και δυνατότητα εκτύπωσης εκπαιδευτικού και προωθητικού υλικού ταξινομημένου στις ακόλουθες 5 κατηγορίες:
 • Past Papers ESB (New format):
  • DEC ’17
  • MAY’18
  • DEC’18
  • MAY’19
  • DEC’19
  • JULY’20
  • JUNE’21
  • DEC’21
 • ESB Oral Exam Videos (New format)
 • GDPR – Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
  • Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  • Αίτηση εγγραφής
  • Αίτηση συγκατάθεσης – παροχής πληροφόρησης
 • Οπτικοποιημένοι οδηγοί χρήσης της Πλατφόρμας europalso.gr (Manuals)
 • Νέα τηλεοπτικά σποτ, διαφημιστικά και εορταστικά βίντεο
Σημαντικές Διευκρινήσεις:
 • Για άμεση πρόσβαση στο Members Area, πατήστε εδώ.
 • Για την είσοδό σας πληκτρολογήστε τους κωδικούς εξετάσεων (Exams ID + Password) χωρίς το επίθημα @europalso.gr
 • Παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά το Members Area καθώς το εμπλουτίζουμε συχνά με νέο, χρήσιμο υλικό.
 • Η κατηγορία ‘GDPR’ φιλοξενεί, τα έντυπα που χρειαζόμαστε για τις εγγραφές των μαθητών μας.
 • Τα σποτ, πέραν του ήχου, διαθέτουν υπότιτλους για να είναι δυνατή η χρήση τους στους χώρους αναμονής των ΚΞΓ.
Συνάδελφοι, Σας προτείνουμε να αξιοποιήσετε αυτή τη νέα υπηρεσία, τόσο για την καλύτερη προβολή του Κέντρου σας όσο και για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρετε στους μαθητές σας

Παρέμβαση Γεν. Γραμματέα, κ. Ζηκόπουλου για μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Ζηκόπουλος, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες και τις ενέργειες του για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία, έκανε παρέμβαση στους Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Τομεάρχη Ανάπτυξης ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξη Χαρίτση και επικεφαλής ΚΟ ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Δ.Σ. ΕΕΑ και αναμένουμε τις δικές τους ενέργειες. (δείτε εδώ)

Εγκύκλιος 8/4/2022: Παρέμβαση Γ.Γ. κ. Ζηκόπουλου για μαύρα ιδιαίτερα – Nέα αφίσα: εξετάσεις Europalso – Αιμοδοσία, 14/4 – Καλοκαιρινή εκδρομή Χανιά – ΕΕΑ: Βίντεο για την αξία της Συνεργατικής Μάθησης – Βεβαιώσεις Σπουδών – Φορολογικές υποχρεώσεις, Αργία Πρωτομαγιάς

Αθήνα, 8 Απριλίου 2022 Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών
 1. Ο Γενικός Γραμματέας κ. Γ. Ζηκόπουλος, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες και τις ενέργειες του για τα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία, έκανε παρέμβαση στους Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Τομεάρχη Ανάπτυξης ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Αλέξη Χαρίτση και επικεφαλής ΚΟ ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλη Κατρίνη, την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Δ.Σ. ΕΕΑ και αναμένουμε τις δικές τους ενέργειες. (δείτε εδώ)
 2. Νέα αφίσα για την συμμετοχή μας στις εξετάσεις Europalso, (πατήστε εδώ)

Θέμα 1ον        Εθελοντική Αιμοδοσία – Πέμπτη, 14/4

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Πρόεδρος Έφη Θεοχάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Κ.Ι.Κ.Ξ.Γ σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 11η Εθελοντική Αιμοδοσία στα γραφεία του Συνδέσμου (Ακαδημίας 98-100, Αθήνα, 4ος όροφος)  η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί: Πέμπτη, 14/4/2022, 9.00 – 14.00 (πατήστε εδώ) ΠΡΟΣΦΟΡΑ EUROPALSO Δέκα (10) δωρεάν self-tests για κάθε αιμοδότη Προσδοκούμε στη συμμετοχή σας  σε αυτή την σημαντική ανθρωπιστική δράση Για την αφίσα, (πατήστε εδώ)

Θέμα 2ον        IEC – International Examination Centre

 • Ημερομηνίες Εξετάσεων Θερινής Περιόδου
 • EUROPALSO, Σάββατο 28/5
 • ESB, Κυριακή 29/5
 • CAMBRIDGE
  • CAE, CPE, Σάββατο 14/5
  • FCEfs, Κυριακή 15/5 & Σαββατοκύριακο 4-5/6
  • KET, PET, YLE, Σαββατοκύριακο 4-5/6
 • Για εκπρόθεσμες και συμπληρωματικές αιτήσεις επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο Εξετάσεων
 • Χορήγηση δωρεάν selftest σε ΚΞΓ
Προσφορά των εξετάσεων του Συνδέσμου μας Για ενδιαφέρον, σειρά προτεραιότητας και παραλαβή (πατήστε εδώ)
 • Μεγάλη διαδικτυακή καμπάνια εξετάσεων ESB και Europalso
Συνεχίζεται η προβολή των διαδικτυακών σποτ των εξετάσεων ESB και Europalso και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Απριλίου 2022.
 • Δείτε τa σποτ ESB εδώ, εδώ και εδώ ΝΕΟ
 • Δείτε τo σποτ Europalso εδώ, ΝΕΟ
 • Οργάνωση-Στελέχωση Εξεταστικών Κέντρων
  • Εξεταστές προφορικών (πατήστε εδώ)
  • Υπεύθυνοι-Τομεάρχες-Επιτηρητές
Για τη νέα online φόρμα δήλωσης προσωπικού εξ. Κέντρων (πατήστε εδώ) Δήλωση συμμετοχής, έως 15/4
 • Περιοχή μόνο για ιδιοκτήτες ΚΞΓ, Members Area
  • ΝΕΟ: Past Papers – Θέματα εξετάσεων ESB Dec’2021, βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας, στην περιοχή μόνο για ιδιοκτήτες ΚΞΓ (Members Area) όπου έχετε πρόσβαση με τους κωδικούς (ExamsID & Password) των εξετάσεων.
 • ESB Top Tips leaflet (πατήστε εδώ) ΝΕΟ
 • Δωρεάν Επανεξέταση στις εξετάσεις ESB (πατήστε εδώ)
 • UCAS Tariff points στους κατόχους πιστοποιητικών ESB, επιπέδου C2 για την εισαγωγή τους σε Βρετανικά Πανεπιστήμια (πατήστε εδώ και μεταβείτε στη σελ 89)
 

Θέμα 3ον          Νέα Ισχύς Πιστοποιητικών & Εβδομαδιαία SelfTests

Σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ (ΦΕΚ 1547/τ2/2-4-2022) η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης διαρκεί πλέον έως έξι (6) μήνες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο ενώ του πιστοποιητικού εμβολιασμού έως εννέα (9) μήνες μετά από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή της μοναδικής δόσης (αν πρόκειται για μονοδοσικό εμβόλιο). Σε περίπτωση που πλήρως εμβολιασμένοι νοσήσουν, για δεύτερη φορά, εντός του χρονικού διαστήματος των εννέα (9) μηνών, εκδίδεται πιστοποιητικό επαναμόλυνσης με διάρκεια έξι (6) μηνών. Με την ίδια ΚΥΑ υπενθυμίζουμε ότι μαθητές και εμβολιασμένοι καθηγητές ΚΞΓ υποχρεούνται σε αρνητικό selftest μια (1) φορά την εβδομάδα, την Τρίτη. Για ανεμβολίαστους καθηγητές παραμένουν σε ισχύ τα ίδια μέτρα.  

Θέμα 4ον          Καλοκαιρινή εκδρομή στα μαγευτικά Χανιά, γεμάτα με φυσικές ομορφιές και ιστορικά μνημεία και συμμετοχή στο “Mediterranean Symposium in ELT” TESOL

 • Πέμπτη, 30/6 έως Κυριακή, 3/7
Συμμετοχή από όλη την Ελλάδα
 • Για κόστος, πρόγραμμα εκδρομής, πρόγραμμα Συμποσίου, κλπ θα ενημερωθείτε στην επόμενη εγκύκλιο.
Δηλώστε ενδιαφέρον έως Παρασκευή 15/4 [email protected], 210-3830752  

Θέμα 5ον        Διαφημιστικό Βίντεο για την Αξία της Συνεργατικής Μάθησης

Ο Γεν. Γραμματέας κος Γ. Ζηκόπουλος σε συνεργασία με το Ε.Ε.Α, δημιούργησαν διαφημιστικό βίντεο για την αξία της συνεργατικής μάθησης σε αδειοδοτημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών εν αντιθέσει με τα μαύρα ιδιαίτερα και τα παράνομα οικοδιδασκαλεία. Παράλληλα, το βίντεο προωθείται στα social media με τη συμβολή του Ε.Ε.Α. Σας συνιστούμε να το αξιοποιήσετε προβάλλοντας το στο Κέντρο σας και κοινοποιώντας το στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σχολείου σας. Για να δείτε και να κάνετε share το βίντεο (πατήστε εδώ), για να κατεβάσετε το βίντεο (πατήστε εδώ). Για να δείτε σχετικό άρθρο (πατήστε εδώ).  

Θέμα 6ον        IELTS, συνεργασία Europalso – British Council (πατήστε εδώ)

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
 • Σεμινάρια TopTips, IELTS
 • Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας «Road to IELTS»
 • Διαφημιστικό έντυπο για τo Κέντρο Ξένων Γλωσσών
 

Θέμα 7ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

ΔΩΡΕΑΝ  ΠΑΡΟΧΗ  

Θέμα 8ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

1) Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 30.6.2022 η 1η δόση – Έως 31 Μαίου 2022 η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του επιστρεπτέου ποσού 2) Υποχρέωση εργοδότη για υποβολή Υ/Δ στο ΕΡΓΑΝΗ για εργαζόμενούς του που υποβάλλονται σε διενέργεια rapid test (πατήστε εδώ)
  • για εβδομάδες αναφοράς από 07/02 και μετά, η Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλεται από 5/4 έως 15/4.
3) Μετάθεση Αργίας Πρωτομαγιάς Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, η υποχρεωτική αργία της 1ης Μαΐου 2022, που φέτος συμπίμπτει με την Κυριακή του Θωμά, μετατίθεται για την Δευτέρα 2 Μαΐου 2022. 4) Φορολογικές Υποχρώσεις Απριλίου 2022 – Δώρο Πάσχα (πατήστε εδώ) Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Έφη Θεοχάρη Γεώργιος Ζηκόπουλος

Europalso: Δωρεάν κατασκευή website και e–shop από Ε.Ε.Α.

Με παρέμβαση του Γενικού μας Γραμματέα και μέλους της Διοικητικής Επιτροπής ΕΕΑ, κ. Γ. Ζηκόπουλου, το ΕΕΑ παρέχει δωρεάν κατασκευή ιστότοπου και e-shop για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του. Για αίτηση (πατήστε εδώ) Για περισσότερες πληροφορίες (πατήστε εδώ). Επίσης στα: 2103380235, 2103380283, [email protected]eea.gr (Helpdesk ΕΕΑ).

Σκακιστικό «Κύπελλο Φιλίας» Europalso, Σάββατο, 9/4

Σκακιστικό «Κύπελλο Φιλίας» Europalso, Σάββατο, 9/4

Για ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Συνάδελφοι, με ιδιαίτερη χαρά διοργανώνουμε στο Europalso Championship Hall σκακιστικό τουρνουά το Σάββατο, 9/4, 11.00. Κάνουμε ΜΑΤ στη Βία! Για λεπτομέρειες, δηλώσεις συμμετοχής, αφίσα (πατήστε εδώ)

Φορολογικές Υποχρεώσεις Απρίλιος 2022 – Δώρο Πάσχα

 • Έως 29/04 η απόδοση εισφορών Ι.Κ.Α. μηνός Μαρτίου 2022
 • Έως 29/04 Υποβολή στοιχείων ετήσιων αδειών των εργαζομένων στο ΕΡΓΑΝΗ στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 2021.
 • Έως 02/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), του Φ.Μ.Υ. που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε από το προσωπικό μας), το μήνα Φεβρουάριο 2022.
 • Έως 02/05 η ηλεκτρονική υποβολή και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες-ΕΛ.ΤΑ.), της Προσωρινής Δήλωσης του Φόρου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον Φεβρουάριο μήνα
 • Έως 02/05 η χειρόγραφη υποβολή στις Δ.Ο.Υ. και η απόδοση μέσω Πιστωτικού Ιδρύματος, (Τράπεζες, ΕΛ.ΤΑ.), της Δήλωσης του Χαρτοσήμου Αμοιβών Λοιπών Τρίτων που παρακρατήθηκε, (εφόσον παρακρατήθηκε), τον μήνα Φεβρουάριο 2022.
 • Έως 02/05 Αποζημίωση Ν. 2112/20 λόγω απολύσεως μισθωτών, υποβολή και απόδοση παρακρατηθέντος φόρου μηνός Φεβρουάριο 2022.
 • Έως 02/05 η ηλεκτρονική υποβολή Α.Π.Δ. μηνός Μαρτίου 2022.
 • Έως 30/06 υποβολή δήλωσης φορολογίας φυσικών προσώπων για τα εισοδήματα που απέκτησαν μέσα στο έτος 2021 .Άρθρα 67,72 παρ. 22, Ν. 4172/2013.
 • Έως 30/06 υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες. Άρθρο 68 παρ.1, 2 Ν 4172/2013.
  Δώρο Πάσχα
 • Τρόπος Υπολογισμού:
  1. Προσθέτουμε τους μισθούς (μεικτές αποδοχές) που πήρε ο εργαζόμενος από 01/01/2022 μέχρι 30/04/2022.
  2. Το σύνολο που θα προκύψει το πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή 0,125.
  3. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την παραπάνω πράξη το πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή 1,04166 και βρίσκουμε το δώρο Πάσχα.
 • Αν η σύμβαση του εργαζομένου είναι ορισμένου χρόνου, υπολογίζουμε δύο (2) ημερομίσθια για κάθε δεκατρείς (13) ημέρες.Το αποτέλεσμα που θα προκύψει το πολλαπλασιάζουμε με τον συντελεστή 0,125 και έπειτα με τον συντελεστή 1,04166.
 • Το δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, που φέτος πέφτει στις 20 Απριλίου, ωστόσο, ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία.