fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 597 - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

    ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 597 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ

    Αρ. Πρωτ: 20292-3/597/2013 Αθήνα, 4 Ιουνίου 2013

    Προς όλα τα μέλη

    Θέμα 1ον: Union Matters and Public Relations Office

    • Ανακοίνωση Διδάκτρων στη Γεν. Γραμματεία Εμπορίου Έως 15 Ιουνίου

    Θέμα 2ον: Αδειοδότηση για ΚΞΓ

    • Διαδικασία αδειοδότησης (για όσους διαθέτουν ισχύουσα άδεια) Έως 15 Ιουνίου
    • Διευκρινήσεις πάνω στα δικαιολογητικά αδειοδότησης

     

    Θέμα 1ον :  Union Matters and Public Relations Office

    Ανακοίνωση Διδάκτρων στη Γεν. Γραμματεία Εμπορίου 

    Συνάδελφοι, όπως και κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, η Γενική Γραμματεία  Εμπορίου με αγορανομική διάταξη ζητά από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να καταθέσουν σε ηλεκτρονική μορφή τα δίδακτρα που θα ισχύσουν για την επόμενη χρονιά 2013-14. Η προθεσμία είναι έως Σάββατο, 15 Ιουνίου.

    Σας υπενθυμίζουμε ότι στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, www.gge.gov.gr έχετε τη δυνατότητα να «κατεβάσετε» τη φόρμα συμπλήρωσης των διδάκτρων σας (μπορείτε να συμβουλευτείτε και τον ιστότοπο του Συνδέσμου www.europalso.gr για αναλυτικότερες οδηγίες) και στη συνέχεια να την αποστείλετε στο email: [email protected]. προκειμένου αυτά να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα παρατηρητήρια τιμών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

    Όσα μέλη δεν είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες, μπορούν να εξυπηρετηθούν και μέσω των γραφείων του Συνδέσμου.

    Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι από έρευνα που διεξήχθη διαπιστώσαμε πως κλιμάκια του Υπουργείου διενεργούν επιτόπιους ελέγχους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του ιδιοκτήτη προς την αγορανομική διάταξη επιβάλλουν ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

    Θέμα 2ον: Αδειοδότηση για ΚΞΓ (προθεσμία έως 15η Ιουνίου)

    Α. Διαδικασία Αδειοδότησης (για όσους διαθέτουν ισχύουσα άδεια)

    Για όσους διαθέτουν ισχύουσα άδεια ΚΞΓ, για να αδειοδοτηθούν, για έως 75 μαθητές ανά ώρα ισχύει η παρακάτω διαδικασία

    1. Συμπλήρωση δύο Υπεύθυνων δηλώσεων οι οποίες θεωρούνται για το γνήσιο της υπογραφής στο ΚΕΠ και τις οποίες μπορείτε να εκτυπώσετε από τον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/kdvm_langs/lang_relicence/2-uncategorised/272-front_lang-relicense

    2. Αποδεικτικό κατάθεσης ποσού €100 που στην αιτιολογία θα αναφέρεται «για χορήγηση άδειας κέντρου ξένων γλωσσών». Η πληρωμή πραγματοποιείται με τραπεζική κατάθεση στην Εθνική, στο λογαριασμό 125/54003926, IBAN: GR02 0110 1250 0000 1255 4003 926.

    3. Απλή φωτοτυπία των αρχικών αδειών ίδρυσης και λειτουργίας και των τροποποιήσεων, εάν έχετε προβεί σε μετατροπές, επεκτάσεις ή μεταστεγάσεις των αρχικών αδειών, αλλά και της τελευταίας ανανέωσης.

    Τα παραπάνω θα αποσταλούν σε σφραγισμένο φάκελο στον ΕΟΠΠΕΠ μόνον, με courier ή ταχυδρομείο-συστημένη επιστολή. Προσωπικά δεν μπορείτε να καταθέσετε τον φάκελό σας. Εξωτερικά του φακέλου εκτός από τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του ΕΟΠΠΕΠ θα αναγράφετε «Για χορήγηση άδειας κέντρου ξένων γλωσσών».

    Παρατηρήσεις:

    • Η παραπάνω διαδικασία ισχύει και για τα κέντρα που η παρούσα άδεια λειτουργίας τους προβλέπει μεγαλύτερο των 75 φοιτούντων μαθητών, αλλά τώρα θέλουν να αδειοδοτηθούν για μόνον έως 75 μαθητές ανά ώρα.
    • Το περιεχόμενο του φακέλου πρέπει απαραίτητα να φακελωθεί με τη σειρά που αναφέρεται παραπάνω.
    • Όσοι από εσάς διαθέτετε και Κεντρικό και Παράρτημα, εσωκλείετε τα δικαιολογητικά και των δύο κέντρων σε έναν φάκελο, με τη σειρά, επισυνάπτοντας και δύο ξεχωριστές αποδείξεις των 100.
    • Τονίζουμε ότι δεν πρέπει να συμπεριλάβετε στο φάκελο τίποτε άλλο. Όσο πιο απλό και σύμφωνα με τις οδηγίες είναι το περιεχόμενο του φακέλου τόσο πιο εύκολα και σύντομα θα εκδοθεί η άδειά σας.


    Β. Διευκρινήσεις πάνω στα Δικαιολογητικά Αδειοδότησης

    Σε σχέση με τις υπεύθυνες δηλώσεις και τα δικαιολογητικά, σας διευκρινίζουμε τα εξής:

    • να χρησιμοποιείτε τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του Υπουργείου (και όχι τα δείγματα που σας είχαμε προωθήσει με παλαιότερη εγκύκλιο μας στις 30 Απριλίου), διότι αυτές είναι οι ισχύουσες.
    • Τον διακριτικό τίτλο που επιθυμείτε και εάν θέλετε να χρησιμοποιείτε, θα τον αναφέρετε στην Υπεύθυνη δήλωση «περί μη μεταβολής στις προϋποθέσεις αδειοδότησης του κέντρου» στο σημείο που αναφέρει «διακριτικός τίτλος»
    • Στην ίδια Υπεύθυνη δήλωση συμπληρώνετε:
    • o στην επωνυμία, το ονοματεπώνυμο το οποίο αναφέρεται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας
    • o το προσωπικό σας ΑΦΜ. (Προσοχή: μόνο εάν η άδεια ίδρυσης είναι σε όνομα εταιρείας αναγράφετε το ΑΦΜ της επιχείρησης)
    • o την αντίστοιχη ΔΟΥ
    • Στην Υπεύθυνη δήλωση «περί πιστών αντιγράφων» συμπληρώνετε μόνο τα στοιχεία σας. Μην συμπληρώνετε, τίποτα, στο κείμενο.
    • Όσοι από εσάς έχετε ήδη αποστείλει το φάκελο σας αλλά,
    • o Χρησιμοποιήσατε τις παλιές αιτήσεις-υποδείγματα που είχαμε αναρτήσει στον ιστότοπό μας, αντί των δύο υπεύθυνων δηλώσεων, θα ενημερωθείτε από τον ΕΟΠΠΕΠ (όταν επεξεργαστεί το φάκελό σας) προκειμένου να αποστείλετε συμπληρωματικά τις Υπεύθυνες δηλώσεις.
    • o Επισυνάψατε παράβολο Εφορίας, αντί αποδεικτικό κατάθεσης, θα ενημερωθείτε από τον ΕΟΠΠΕΠ (όταν επεξεργαστεί το φάκελό σας) προκειμένου να προσέλθετε στα γραφεία του, να πάρετε πίσω τα χρήματα και ακολούθως να προβείτε στην κατάθεση 100 στην Εθνική. Να μην ανησυχείτε ότι θα χάσετε τη σειρά επεξεργασίας του φακέλου σας.
    • o δεν έχετε συμπεριλάβει φωτοτυπία της Τελευταίας Ανανέωσης, μπορείτε να την αποστείλετε πρόσθετα, με νέο φάκελο, και πάλι μέσω courier ή συστημένης επιστολής. Εξωτερικά του νέου φακέλου, εκτός από τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του ΕΟΠΠΕΠ θα αναγράψετε: «Για χορήγηση άδειας Κέντρου Ξένων Γλωσσών (συμπληρωματικός φάκελος – Ανανέωση)»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων