fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΕπίδομα Θέρμανσης 2019

  Επίδομα Θέρμανσης 2019

  Με την έκδοση της Α.1404/2019, άνοιξε η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της www.aade.gr όπου θα γίνονται οι αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους για το επίδομα της θέρμανσης. Τα κριτήρια σε γενικές γραμμές έμειναν τα ίδια με πέρυσι, ωστόσο, το ποσό της επιδότησης και ο τρόπος καταβολής του επιδόματος άλλαξε.

  Ποσό επιδόματος Θέρμανσης

  Το ύψος του ποσού που θα καταβληθεί στον κάθε δικαιούχο εξαρτάται από την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται η κύρια κατοικία του, τα εξαρτώμενα τέκνα και τον δήμο που ανήκει η πρώτη κατοικία εάν είναι ορεινός ή μη ορεινός.

  ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ

  ΖΩΝΗ

  ΝΟΜΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑ
  ΖΩΝΗ Α Γρεβενών, Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Δράμας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Σερρών, Έβρου – 200€ Μη ορεινοί δήμοι

  – 250€ Ορεινοί δήμοι

  ΖΩΝΗ Β Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Αρκαδίας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Μαγνησίας  

  – 144€ Μη ορεινοί δήμοι

  – 180€ Ορεινοί δήμοι

  ΖΩΝΗ Γ Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Άρτας, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας,  

  – 88€ Μη ορεινοί δήμοι

  – 110€ Ορεινοί δήμοι

   

  ΖΩΝΗ Δ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Σάμου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού  

  – 64€ Μη ορεινοί δήμοι

  – 80€ ορεινοί δήμοι

   

  • Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.
  • Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο όριο της επιδότησης είναι τα 350€.
  • Η τιμή του πετρελαίου για την υπολογισθείσα αξία των αγορών ορίζεται στο 1,042€/λίτρο.
  • Για τη χορήγηση του επιδόματος, ο δικαιούχος θα πρέπει να κάνει αγορά πετρελαίου αξίας ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος ή μεγαλύτερης.

  Κριτήρια

  • ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ
  • Άγαμος: 000€ φορολογητέο εισόδημα.
  • Έγγαμος: 000€ προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, συνολικό οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα.
  • Στην περίπτωση της μονογονεϊκής οικογένειας συνολικό οικογενειακό εισόδημα 22.000€ προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. 
  • ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ

  Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας η οποία προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ του έτους 2019, δεν πρέπει να υπερβαίνει:

  • Τις 130.000€ για τον άγαμο, και
  • τις 250.000€ για τον έγγαμο.

  Αίτηση Χορήγησης Επιδόματος

  Η προθεσμία υποβολής της αίτησης χορήγησης του επιδόματος είναι έως και τις 20 Δεκεμβρίου και θα αφορά τις αγορές που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2019 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2019.

  Διαδικασία υποβολής αίτησης

  Οι ενδιαφερόμενοι εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.aade.gr. Επιλέγουν Υπηρεσίες προς πολίτες => Επιδόματα => Επίδομα Θέρμανσης.

  Μονοκατοικία ή πολυκατοικία με ατομικό καυστήρα

  Με τη συμπλήρωση των κωδικών Taxisnet επιλέγουν Υποβολή/Διαχείριση αίτησης => Συμπλήρωση αίτησης => «κλικάρουν» το κουτί της υπεύθυνης δήλωσης και στη συνέχεια επιλέγουν εάν η κατοικία τους είναι σε πολυκατοικία. Εάν όχι, απλώς προχωρούν στην αίτηση.

  Τα στοιχεία που θα χρειαστούν είναι τα εξής:

  1. Αριθμός παροχής ρεύματος του διαμερίσματος
  2. Τετραγωνικά μέτρα κατοικίας
  3. ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του παραχωρητή και «κλικάρισμα» στο αντίστοιχο κουτάκι
  4. Αριθμός IBAN
  5. Ονοματεπώνυμο
  6. E-mail
  7. Σταθερό τηλέφωνο
  8. Κινητό τηλέφωνο.

  Πολυκατοικία με κοινόχρηστο καυστήρα

  Αρχικά θα πρέπει οι διαχειριστές να καταγράψουν την πολυκατοικία στο σύστημα, συμπληρώνοντας όλα τα διαμερίσματα με τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις Δαπάνες Θέρμανσης. Επίσης, θα πρέπει να δηλώσουν τον Αριθμό Κοινόχρηστης Παροχής ρεύματος της πολυκατοικίας, το ονοματεπώνυμο των ιδιοκτητών ή το ενοικιαστών.

  Στη συνέχεια οι αιτούντες (ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές) θα πρέπει να συμπληρώσουν το ΑΦΜ του διαχειριστή (ή το ΑΦΜ της πολυκατοικίας αν υπάρχει) και τον κοινόχρηστο αριθμό παροχής της πολυκατοικίας. Έπειτα, συμπληρώνουν τα δικά τους στοιχεία τα οποία είναι τα ίδια με την περίπτωση της μονοκατοικίας.

  Μεγάλη Προσοχή !!!!

  • Η ενεργοποίηση – αίτηση δε μπορεί να γίνει μετά τις 20 Δεκεμβρίου.
  • Το Παραστατικό αγοράς του Πετρελαίου θα πρέπει να αναγράφει τον σωστό αριθμό Παροχής ρεύματος. Εάν γίνεται για λογαριασμό πολυκατοικίας θα πρέπει να έχει περαστεί ο κοινόχρηστος αριθμός Παροχής.
  • Το Παραστατικό Αγοράς του πετρελαίου θα πρέπει να αναγράφει το ΑΦΜ του αιτούμενου. Στην περίπτωση της πολυκατοικίας θα πρέπει να αναγράφεται το ΑΦΜ της πολυκατοικίας ή το ΑΦΜ του διαχειριστή.
  • Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η επιδότηση δεν αφορά αγορές πετρελαίου θέρμανσης που θα γίνουν από την 01/01/2020 και μετά.

  Εξαιρέσεις από το επίδομα:

  • Τα Φυσικά Πρόσωπα τα οποία στην δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών προσώπων δηλώνονται σαν εξαρτώμενα μέλη,
  • Τα Φυσικά Πρόσωπα τα οποία στη δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών προσώπων δηλώνονται ότι φιλοξενούνται,
  • Τα Φυσικά Πρόσωπα που εμπίπτουν στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης, καθώς και εκείνα τα οποία διαθέτουν περισσότερα των δύο Ε.Ι.Χ., συμπεριλαμβανομένων των ευρισκομένων σε εθελούσια ακινησία. Δεν συνυπολογίζονται Ε.Ι.Χ. ευρισκόμενα σε αναγκαστική ακινησία η οποία αναφέρεται σε περιπτώσεις καταστροφής ή κλοπής,
  • Τα Φυσικά Πρόσωπα για την επαγγελματική τους στέγη,
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, καθώς και οι σύζυγοι αυτών, οι οποίοι υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα, και
  • Τα ιδρύματα, οι οργανισμοί και κάθε είδους νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα ή νομικές οντότητες.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων