fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕγκύκλιος 15/2/21: Εξετάσεις Χειμερινής & Θερινής Περιόδου – Νέες Βεβαιώσεις Κίνησης –...

  Εγκύκλιος 15/2/21: Εξετάσεις Χειμερινής & Θερινής Περιόδου – Νέες Βεβαιώσεις Κίνησης – Εμβολιασμός κατά Covid-19 – Δημοτικά Τέλη – 42o Συνέδριο TESOL – Φορολογικά

  Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2021

  Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre

  Εξετάσεις ESB Χειμερινής Περιόδου

  Υπενθυμίζουμε ότι οι εξετάσεις ESB, στην περίπτωση που δεν μας δοθεί η δυνατότητα να τις διεξάγουμε δια ζώσης, θα διεξαχθούν διαδικτυακά (online) το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επικοινωνείστε με το γραφείο εξετάσεων: 2103830752 (εσωτ. 1).

  Εξετάσεις CAMBRIDGE Χειμερινής Περιόδου

  Οι εξετάσεις Cambridge προγραμματίζονται να διεξαχθούν το Μάρτιο εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και σύμφωνα με τις ημερομηνίες που ορίζει το Cambridge για κάθε επίπεδο.

  Ειδικότερα για το επίπεδο CPE η μοναδική ημερομηνία εξέτασης είναι 6 Μαρτίου. Για την οριστικοποίηση των ημερομηνιών για τα επίπεδα YLE, Α2 Key, B1 Preliminary, FCE fs και CAE, και ότι νεώτερο από το Cambridge, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  Ημερομηνίες – Προθεσμίες – Εξέταστρα Θερινής Περιόδου

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ                                              

  Θέμα 2ον          Νέες Βεβαιώσεις Μετακίνησης ιδιοκτήτη και εργαζομένων ΚΞΓ

  Για τη μετακίνηση των ιδιοκτητών ΚΞΓ και των εργαζομένων τους θα πρέπει να εκδοθούν οι νέου τύπου βεβαιώσεις άδειας κυκλοφορίας από το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (πρόσβαση από το: eservices.yeka.gr). Δύναται να χρησιμοποιηθεί και η χειρόγραφη βεβαίωση τύπου Α΄ που μπορείτε να εκτυπώσετε από το forma.gov.gr. Για ιδιοκτήτη ΚΞΓ (πατήστε εδώ). Για εργαζόμενο (πατήστε εδώ). Επισημαίνουμε ότι οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ πρέπει επιπλέον να φέρουν την εικόνα TAXISNET την οποία μπορεί να εκδώσει ο λογιστής..

  Tέλος, για τη μετακίνηση των συγγενών Α’ βαθμού, που εξαιρούνται από την υποχρεωτική ασφάλιση στο ΙΚΑ, η βεβαίωση κυκλοφορίας που συστήνουμε να χρησιμοποιηθεί είναι η χειρόγραφη, τύπου Α’ για εργαζόμενο από το forma.gov.gr με συνοδευτικό αποδεικτικό στοιχείο που δείχνει τη συγγένεια με τον ιδιοκτήτη ΚΞΓ.

  Θέμα 3ον          Εμβολιασμός Κατά του Κορωνοϊού

  Για να βλέπετε ποια πληθυσμιακή ομάδα εμβολιάζεται ανά περίοδο, καθώς και για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να μπαίνετε στο:  https://emvolio.gov.gr/ Στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο εμβολιάζονται: α) οι πολίτες από 60 έως και 64 ετών, β) οι πολίτες άνω των 75 ετών και γ) οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

  Επιπρόσθετα, μπορείτε να εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση (πατήστε εδώ) και, όταν κληθεί η δική σας πληθυσμιακή ομάδα, θα λάβετε κανονικά SMS και email με την προ-κράτηση ραντεβού.

  Για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα χρειαστείτε: 1. τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, 2.τον αριθμό ΑΜΚΑ και 3. τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail).

  Θέμα 4ον          Απαλλαγή ΚΞΓ από Δημοτικά Τέλη

  Συνάδελφοι, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής μας, και μετά από ενέργειες του Προέδρου μας, κ. Γ. Ζηκόπουλου, υπενθυμίζουμε ότι ισχύει για τα Κ.Ξ.Γ απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Επικοινωνήστε άμεσα με τους δήμους σας.

  Για το Δήμο Αθηναίων η αίτηση υποβάλλεται στο: https://eservices.cityofathens.gr/ καθώς μετά από ενέργειές μας, η πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή έως τέλη Φεβρουαρίου.

  Για το Δήμο Λαρισαίων, σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η αίτηση για την περίοδο του α’ lockdown (Μαρτίου-Μαΐου 2020), υποβάλλεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου (πατήστε εδώ) που είναι διαθέσιμη καθημερινά από 07:00 (πρωί) έως (23:00) βράδυ. Για την περίοδο του β’ lockdown (από Νοέμβριο 2020) αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης για την οποία θα σας ενημερώσουμε.

  Για τους υπόλοιπους δήμους της Επικράτειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει ήδη ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό κόμβο https://dt.govapp.gr προκειμένου όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής δημοτικών τελών.

  Ενημερώστε μας για δικές μας περαιτέρω ενέργειες και πιέσεις σε δήμους που δεν ανταποκρίνονται στην απαλλαγή δημοτικών τελών.

  Θέμα 5ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

  TESOL Greece 42nd Annual Convention, Sponsored by Europalso

  Κεντρικοί ομιλητές: οι κ.κ. Bessie Dendrinos, Hania Bociek, Judy Boyle, Jo Gakonga

  • Για το αναλυτικό πρόγραμμα, θα ενημερωθείτε σύντομα

  Οι εξετάσεις του Συνδέσμου μας ESB, Cambridge, Europalso προσφέρουν δωρεάν το Συνέδριο TESOL στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Δηλώστε συμμετοχή έως 22/2

  Θέμα 6ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  1. Απαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021

  Απαλλάσσονται τα ΚΞΓ από τα ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου σύμφωνα με την εγκύκλιο Α. 1025/9.2.2021 (ΦΕΚ Β’538/11.2.2021)

  2. Απεικόνιση αναστολών προσωπικού στην ΑΠΔ για το Δ.Χ. (πατήστε εδώ)

  3. Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 (πατήστε εδώ)

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
  Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων