fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΓραφείο Μελών - ΕιδήσειςΕγκύκλιος 5/2/21: Παρεμβάσεις & Ενέργειες για θέματα του Κλάδου – Εξετάσεις Χειμερινής...

  Εγκύκλιος 5/2/21: Παρεμβάσεις & Ενέργειες για θέματα του Κλάδου – Εξετάσεις Χειμερινής & Θερινής Περιόδου – Δημοτικά Τέλη – 42o Συνέδριο TESOL – Φορολογικές ενημερώσεις

  Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2021

  Προς: Συναδέλφους Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Συνεχίζοντας τις ενέργειές μας για τα θέματα του κλάδου, στην τηλεδιάσκεψη του ΕΕΑ την 1η Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος κ. Γ. Ζηκόπουλος έκανε παρέμβαση στον Υπουργό Εργασίας, κ. Κωστή Χατζηδάκη για την άμεση επαναλειτουργία των ΚΞΓ με δια ζώσης εκπαίδευση, εστιάζοντας στα μαύρα ιδιαίτερα μαθήματα και τα οικοδιδασκαλεία που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον αποκλεισμό της πλειοψηφίας των ΚΞΓ από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 4 και 5. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να απαντήσει στα αιτήματά μας. Δείτε εδώ την παρέμβαση του Προέδρου. Πρόσθετα αποστείλαμε και σχετικό υπόμνημα.

  Το νομοσχέδιο που συμπεριλαμβάνει το πάγιο αίτημά μας για κατάργηση της επικαιροποίησης των αδειών μας κάθε δύο χρόνια έχει βγει από την διαβούλευση και αναμένουμε να κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση.

  Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες και ενέργειές μας για τα διάφορα θέματα του κλάδου μας που έχουν προκύψει πρόσφατα, όπως ΑΜΕΑ, Δημοτικά Τέλη (πατήστε εδώ).

  Θέμα 1ον        IEC – International Examination Centre

  Εξετάσεις ESB Χειμερινής Περιόδου

  Οι εξετάσεις ESB χειμερινής περιόδου θα λάβουν χώρα αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Εφόσον έως Μάρτιο δεν βελτιωθεί η κατάσταση, οι εξετάσεις ESB θα διεξαχθούν διαδικτυακά (online) το Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Μαρτίου. Για την διαδικασία online, (πατήστε εδώ). Σύντομα θα λάβετε περισσότερες οδηγίες και λεπτομέρειες, καθώς και links με προσομοίωση του online test.

  Ημερομηνίες Εξετάσεων Θερινής Περιόδου

  • EUROPALSO: 29/5
  • ESB: 30/5

  Υποβολή αιτήσεων: από Δευτέρα, 15/2 έως Παρασκευή, 19/3

  ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

  • CAMBRIDGE: CAE, CPE: 15/5                                            
  • FCE fs: 16/5
  • YLE, KET fs, PET fs, FCE fs: 5/6

   Υποβολή αιτήσεων: από Δευτέρα, 15/2 έως Τετάρτη, 17/3

  Θέμα 2ον          Απαλλαγή ΚΞΓ από Δημοτικά Τέλη

  Συνάδελφοι, σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής μας, και μετά από ενέργειες του Προέδρου μας, κ. Γ. Ζηκόπουλου, υπενθυμίζουμε ότι ισχύει για τα Κ.Ξ.Γ απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Επικοινωνήστε άμεσα με τους δήμους σας.

  Για το Δήμο Αθηναίων η αίτηση υποβάλλεται στο: https://eservices.cityofathens.gr/ καθώς μετά από ενέργειές μας, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για επιπλέον ένα μήνα.

  Για τους υπόλοιπους Δήμους της Επικράτειας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει ήδη ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό κόμβο https://dt.govapp.gr προκειμένου όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τα έκτακτα μέτρα για τον Κορωνοϊό να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής δημοτικών τελών.

  Ενημερώστε μας για δικές μας περαιτέρω ενέργειες και πιέσεις σε δήμους που δεν ανταποκρίνονται στην απαλλαγή δημοτικών τελών.

  Θέμα 3ον          Research and promotion Centre for T.F.L. Europalso

  TESOL Greece 42nd Annual Convention, Sponsored by Europalso

  Κεντρικοί ομιλητές: οι κ.κ. Bessie Dendrinos, Hania Bociek, Judy Boyle, Jo Gakonga

  • Για το αναλυτικό πρόγραμμα, θα ενημερωθείτε σύντομα

  Οι εξετάσεις του Συνδέσμου μας ESB, Cambridge, Europalso προσφέρουν δωρεάν το Συνέδριο TESOL στους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών

  Δηλώστε συμμετοχή έως 22/2

  Θέμα 4ον:         Tax Advisory Office, Φορολογικά – Λογιστικά

  1)Προαναγγελία αναστολών συμβάσεων εργασίας (πατήστε εδώ)

  2)Απαλλαγή ΚΞΓ από ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021

  Απαλλάσσονται τα ΚΞΓ από το ενοίκιο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου με το Νόμο που ψηφίστηκε 4/2.

  3)Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Βιβλίων

  Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Υπ. Οικονομικών και ΑΑΔΕ, μετατίθεται για 1/4/2021 η έναρξη της υποχρεωτικής διαβίβασης παραστατικών στην πλατφόρμα του myDATA.

  4)Φορολογικές Υποχρεώσεις Φεβρουαρίου 2021 (πατήστε εδώ)

  Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

  Για το Διοικητικό Συμβούλιο

  Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
  Γεώργιος Ζηκόπουλος Έφη Θεοχάρη

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων