fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσειςΛογιστικά Φορολογικά ΑσφαλιστικάΠώς θα καταβληθεί το επίδομα Πάσχα 2020

    Πώς θα καταβληθεί το επίδομα Πάσχα 2020

    Διαδικασία καθορισμού του επιδόματος εορτών Πάσχα που καταβάλλεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και καταβολή του στους εργαζομένους

    1. Οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ – εργοδότες, καταχωρούν σε διακριτή Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) το επίδομα εορτών Πάσχα.
      1. Τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον εργοδότη καταχωρούνται στον κωδικότύπου αποδοχών 04 και
      2. τα ποσά του επιδόματος εορτών που βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό καταχωρούνται στην ίδια Α.Π.Δ., σε κωδικό ειδικού τύπου αποδοχών, του οποίου οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

    Οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ – εργοδότες καταβάλλουν στους εργαζομένους το σύνολο του επιδόματος εορτών Πάσχα, δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη όσο και το ποσό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και αποδίδουν τις οφειλόμενες για το σύνολο του επιδόματος, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις στους οικείους φορείς.

    1. Οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ – εργοδότες υποβάλλουν την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) του επιδόματος εορτών Πάσχα και τυχόν συμπληρωματικών Α.Π.Δ του ίδιου σκοπού, έως την 10 Ιουλίου 2020, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας καταβολής του επιδόματος εορτών Πάσχα στους δικαιούχους.
    2. Για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα που επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία σε ειδικό, για αυτό το σκοπό, Έντυπο υπεύθυνης δήλωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ήτοι:
      1. τα στοιχεία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών,
      2. τα στοιχεία του τραπεζικούτους λογαριασμού (IBAN),
      3. τα στοιχεία των εργαζομένωντους καθώς και
      4. το ποσό του επιδόματος εορτών Πάσχα 2020 (μικτές αποδοχές εργαζομένου και αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης εκάστου μισθωτού και το οποίο καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
    3. Οι ιδιοκτήτες ΚΞΓ φέρουν την ευθύνη για την ορθή συμπλήρωση έγκυρου και ενεργού αριθμού λογαριασμού IBAN καθώς και των λοιπών στοιχείων που αναφέρονται στο ειδικό Έντυπο, στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Η υποβολή του ειδικού Εντύπου για το επίδομα εορτών Πάσχα, ορίζεται από την 1η έως την 10η Ιουλίου
    4. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επεξεργάζεται τα απολύτως αναγκαία στοιχεία όπως δηλώνονται στο ειδικό Έντυπο, του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ για το σκοπό του ελέγχου και της πληρωμής, του επιδόματος εορτών Πάσχα.
    5. Τα δεδομένα που καταχωρoύνται στις Α.Π.Δ διασταυρώνονται με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ορθότητα των στοιχείων που δηλώνονται. Σε περίπτωση αναληθών στοιχείων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες, κατά περίπτωση, κυρώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων