Οι εποχές διαβαίνουν, τα ενδιαφέροντα αλλάζουν, και συνεχώς νέες ανάγκες γεννιούνται με κάθε καινοτόμες προτεραιότητες που ξεπροβάλουν ασταμάτητα στις σύγχρονες κοινωνίες μας.

Επιμέλεια: Europalso

Η ανάγκη όμως της γνώσης της ξένης γλώσσας έχει παραμείνει αναλλοίωτη στο διάβα των καιρών, μόνο που από προσόν όπως εννοείτο στο παρελθόν, έχει μετατραπεί σε απολύτως απαραίτητο εργαλείο που θα καταστήσει τα παιδιά μας ικανά να αποκτήσουν πλέον τα σύγχρονα προσόντα που επιτάσσει η κοινωνία του μέλλοντος για την πετυχημένη ζωή και διάκρισή τους.

Καμία ειδίκευση, εξειδίκευση, τέχνη, ανωτέρα σπουδή, μεταπτυχιακό, ή διδακτορικό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί και να ανταποκριθεί στην κοινωνία του αύριο εάν δεν έχει προϋπάρξει έγκαιρα η απόκτηση της πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής γλώσσας από μικρή ηλικία. Ακόμα και η πολύ απλή καθημερινότητα ζωής αλλά και οι εργασίες ρουτίνας του αύριο όντας άρρηκτα συνδεδεμένες με την τεχνολογία της πληροφόρησης, επιβάλλουν άμεσα την άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ως προσόν δεν μπορεί να λογιστεί πλέον η Αγγλική γλώσσα για τα παιδιά μας εφόσον τους είναι άκρως επιτακτικά απαραίτητη και αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους εσαεί. Σπουδαίο προσόν νοείται πλέον η γνώση μίας ή δύο ξένων γλωσσών επιπλέον των Αγγλικών που θα διακρίνει τα παιδιά μας αύριο στην εγχώρια και ξένη αγορά. Η ξένη γλώσσα θα γίνει διαβατήριο ζωής και παράθυρο ελπίδας για την πετυχημένη καριέρα και λαμπρή σταδιοδρομία τους.

Η γνώση της ξένης γλώσσας είναι όντως αναλλοίωτη περιουσία για τα παιδιά μας γιατί δεν είναι μόνο τα οφέλη που ήδη είναι γνωστά σε όλους μας από καιρό, αλλά και πολλά άλλα οφέλη που είναι εξίσου και περισσότερο σημαντικά. Ενδεικτικά, όλοι αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι η ξένη γλώσσα ανοίγει νέους ορίζοντες στον εργασιακό και οικονομικό τομέα, στην προώθηση της οποιασδήποτε καριέρας, στην συμμετοχή της διαδικτυακής πληροφόρησης και δικτύωσης για προσωπικές, κοινωνικές, και επαγγελματικές κατακτήσεις, στην επικοινωνία γενικότερα, στην ευκολία ταξιδιών για γνωριμίες με νέους τόπους και πολιτισμούς, στη συνεννόηση με τους ξένους επισκέπτες στην πατρίδα μας, στην ανάγνωση αυθεντικών λογοτεχνικών και άλλων κειμένων για άμεση διεύρυνση γνώσεων, στη προαγωγή της επιμόρφωσης, της εκπαίδευσης, των μεταπτυχιακών σπουδών και της δια βίου παιδείας, και μεταξύ πολλών άλλων στη καλυτέρευση της ποιότητας ζωής καθιστώντας τους νέους ικανούς να έχουνε από πρώτο χέρι επίγνωση της αλληλεπίδρασης της παγκοσμιοποίησης στη ζωή τους, αυξάνοντας το ενδιαφέρον και τις γνώσεις για τον κόσμο γύρο τους προς όφελός τους

Όμως, τα οφέλη της γνώσης της ξένης γλώσσας δεν σταματάνε εδώ.

(η συνέχεια στο “Μέρος 2ο“)

Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες