fbpx
More
    ΑρχικήΕιδήσεις28ο Συνέδριο

    28ο Συνέδριο

     

    28ο Συνέδριο Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης

    Την Τρίτη, 27 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκε το 28ο Συνέδριο  Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental. Στις εργασίες του, οι οποίες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, συμμετείχαν περίπου 1.000 σύνεδροι, ιδιοκτήτες, κυρίως, Κέντρων Ξένων Γλωσσών από Αττική και Περιφέρεια.

    Ως κεντρικό θέμα το Συνέδριο είχε, φέτος,  τις ξενόγλωσσες πιστοποιημένες εξετάσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία του Συνδέσμου με τον εξεταστικό φορέα ESB. Παράλληλα, οι σύνεδροι  ανέλυσαν το ζήτημα της πιστοποίησης και το πόσο σημαντικό είναι για ένα νέο στην αγορά εργασίας να έχει αναγνωρισμένους τίτλους γλωσσομάθειας. Όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του Συνεδρίου λειτούργησε και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με όλες τις πρόσφατες και καινούργιες εκδόσεις γνωστών εκδοτικών οίκων.

    Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Ιωάννης Βουτσινάς, Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Γεν. Γραμματέας Ε.Ε.Α., Σπυρίδων Ταλιαδούρος, Βουλευτής ΝΔ, Μαρία Ρεπούση, Βουλευτής ΔΗΜΑΡ, Νικόλαος Νικολόπουλος, Γεν. Γραμματέας Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

    Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει και στην παρουσία των εκπροσώπων του ESB, κυρίες Veronica Swift και Yvonne Killingbeck, οι οποίες απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του εξεταστικού τους φορέα ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένες με την θερμή υποδοχή που τους επιφύλασσε ο Σύνδεσμος και τα μέλη του.

    Μετά τον σύντομο χαιρετισμό τους, οι δύο εκπρόσωποι του ESB παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα και μια ανθοδέσμη στο Διοικητικό Συμβούλιο, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τη συνέχιση μιας ήδη επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ του Europalso και του English Speaking Board.

    Πέραν των δύο Κυριών, βασικοί ομιλητές στην κεντρική εκδήλωση που ανέπτυξαν το θέμα της Πιστοποίησης ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Τσαπραζλής, Αντιπρόεδρος του ΔΣ και μέλος της επιτροπής Σ.Θ.Ι.Ε., Βασίλειος Αγγελόπουλος, μέλος του ΔΣ, Γεώργιος Παυλίδης, Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Λιλίκα Κουρή, Εκπαιδεύτρια Καθηγητών και Σύμβουλος σε θέματα Οργάνωσης και Διοίκησης ΚΞΓ, Κυριάκος Σκυφτός, Εκπαιδευτής Συνεχιζόμενης Κατάρτισης, Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος.

    Τέλος, με αφορμή αυτήν την καθιερωμένη ετήσια σύναξη του Κλάδου, έγιναν και οι βραβεύσεις των νικητών και διακριθέντων του γραπτού διαγωνισμού του νεανικού περιοδικού Europalso Mania «Καταλάβετέ μας, επιτέλους, και εμάς τους Εφήβους». Ακολούθησαν συγκινητικές στιγμές, καθώς η Πρόεδρος κάλεσε τους βραβευθέντες να διαβάσουν αποσπάσματα των εκθέσεων τους στο κοινό, κείμενα τα οποία εξέφραζαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο, τα όνειρα και τις ανησυχίες των εφήβων για το μέλλον.

    Δείτε παρακάτω αναλυτικό φωτογραφικό αφιέρωμα από την εκδήλωση.

    Επιλέξτε κατηγορία και κάντε κλικ στο Σύνδεσμο

    • Βραβεύσεις Μαθητών
    • Διοικητικό Συμβούλιο – Πάνελ
    • Εκπρόσωποι Κομμάτων – Πολιτειακοί Φορείς
    • Ομιλητές Κεντρικής Εκδήλωσης
    • Ομιλητές Συνεδρίου
    • Παράδοση Τιμητικής Πλακέτας ESB
    • Σύνεδροι
    • Χώροι Εκθέσεως – Στελέχη Europalso

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
    Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
    Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
    - Advertisment -

    Τελευταία Νέα

    Γραφείο Εξετάσεων