fbpx
More
  ΑρχικήΕιδήσειςΣυνδικαλιστικάΕπιστολή σε κυβέρνηση και βουλευτές για τα παράνομα οικοδιδασκαλεία και τα μαύρα...

  Επιστολή σε κυβέρνηση και βουλευτές για τα παράνομα οικοδιδασκαλεία και τα μαύρα ιδιαίτερα

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: Επιστολή σε κυβέρνηση και βουλευτές για τα παράνομα οικοδιδασκαλεία και τα μαύρα ιδιαίτερα

  Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις ενέργειες και τις παραστάσεις για το φλέγον ζήτημα των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

  Προτείνουμε λύσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις και ζητούμε άμεση παρέμβαση της πολιτείας, πατήστε εδώ.

  Παρακαλούμε να μας προωθήσετε το συντομότερο πίσω την επιστολή, υπογεγραμμένη, προκειμένου να ενισχύσετε τον αγώνα μας.

   

  Πόλη ___________  Ημερομηνία:   ___/___/2017

   

  Προς:   κ. Αλέξης Τσίπρας, Πρωθυπουργός

  κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

  κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας

  κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών

  κα Έφη Αχτσιόγλου, Υπουργός Εργασίας

  κ.κ. Βουλευτές

   

  Αξιότιμοι κυρίες, κύριοι,

  Σας γνωστοποιούμε και προσυπογράφουμε αίτημα του Πανελληνίου Συνδέσμου Καθηγητών – Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso) για εύρεση λύσης στο μείζον πρόβλημα των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων. Μάστιγα που όχι μόνο έχει «γονατίσει» και ακόμη χειρότερα κλείσει πολλές επιχειρήσεις μας, αλλά συνετέλεσε και στην εξάπλωση της παραοικονομίας.

  Η παθογένεια αυτή, επιπρόσθετα, στερεί αφενός μεν σημαντικά έσοδα από το κράτος και αφετέρου τους αναγκαίους πόρους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

  Υπάρχουν λύσεις για να περιορίσουν σημαντικά την τεράστια φορο-διαφυγή και εισφορο-αποφυγή, αρκεί να υπάρχει ειλικρινής θέληση της πολιτείας για να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες.

  Ενδεικτικά σας παραθέτουμε τρόπους εξεύρεσης λύσεων και αντιμετώπισης της μάστιγας:

  1. Nα απαιτείται υποχρεωτικά από όλους τους εξεταστικούς φορείς, ο Α.Φ.Μ. και ο κωδικός ΕΟΠΠΕΠ του κέντρου ξένων γλωσσών ή του οικοδιδάσκαλου για να μπορεί να λαμβάνει μέρος ο υποψήφιος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  2. Για την έκδοση άδειας κατ’ οίκον διδασκαλίας από τον ΕΟΠΠΕΠ, να απαιτείται βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος από την Εφορία και εγγραφή στον Ε.Φ.Κ.Α.
  3. Να απαιτείται, ανά διετία, επικαιροποίηση της άδειας κατ’ οίκον διδασκαλίας. Απαραίτητες προϋποθέσεις χορήγησης: ασφαλιστική ενημερότητα (Ε.Φ.Κ.Α.) και εκκαθαριστικό Εφορίας από το οποίο να προκύπτει ένα κατώτατο εισόδημα (π.χ. 3.000 ευρώ)
  4. Να θεσπιστούν ποινές (π.χ. άρση άδειας ή επιβολή χρηματικού προστίμου) για κατ’ οίκον διδασκάλους για τους οποίους προκύπτει από διασταύρωση στοιχείων ότι αποκρύπτουν έσοδα από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, δηλαδή φοροδιαφεύγουν.
  5. Να προβλεφθούν κίνητρα απαίτησης αποδείξεων από τους γονείς για τα μαθήματα ξένης γλώσσας των παιδιών τους (π.χ. έκπτωση φόρου ειδικά για αυτά τα έξοδα). Κατ’ αυτόν τον τρόπο παύουν επίσης οι γονείς να γίνονται συνυπεύθυνοι στην τεράστια φοροδιαφυγή.
  6. Προκειμένου να γίνεται αποδεκτό ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, να αναγράφεται σε αυτό ο Α.Φ.Μ. του πάροχου εκμάθησης ξένων γλωσσών.

   

  Τονίζουμε, τέλος, ότι όλοι όσοι αποστερούν έσοδα από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνοντας έτσι το ούτως ή άλλως κρυφό εισόδημά τους, επωφελούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται (και που ωστόσο δεν δικαιούνται) και εν τέλει εισπράττουν συντάξεις και επιδόματα χωρίς να έχουν καταβάλλει αντίστοιχες εισφορές.

  Ζητάμε, λοιπόν, από τα Υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, τους Βουλευτές και όλους τους συναρμόδιους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες:

  Να προβείτε άμεσα σε ρυθμίσεις και νομοθετικές διατάξεις που θα προστατεύσουν τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και θα οδηγήσουν στην πάταξη της τεράστιας Φοροδιαφυγής και Εισφοροδιαφυγής των παράνομων οικοδιδασκαλείων και των μαύρων ιδιαιτέρων μαθημάτων.

   

  Εντωμεταξύ, εμείς τα νόμιμα Κέντρα Ξένων Γλωσσών συνεχίζουμε να οδηγούμαστε σε «λουκέτο» με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις για όλους μας.

  Περιμένουμε εναγωνίως την ανταπόκρισή σας, άμεσα, στο μείζον αυτό ζήτημα.

  Με εκτίμηση,

  Όνοματεπώνυμο:   …………..…….………..………… υπογραφή…………………….……….

  (Ιδιοκτήτης / τρια  ΚΞΓ)

   

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
  Εξετάσεις Europalso: Γιατί είναι σημαντικές για τους μαθητές
  Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες
  - Advertisment -

  Τελευταία Νέα

  Γραφείο Εξετάσεων