Όσο πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει τα παιδιά να ξεκινήσουν την εκμάθηση μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών τόσο μεγαλώνει και το ενδιαφέρον των γονιών όσον αφορά τον τρόπο, τον τόπο αλλά και το σύστημα εκμάθησης που θα πρέπει να επιλέξουν.

Επιμέλεια: Europalso

Οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής επιτάσσουν όχι απλά τη γνώση μιας ξένης γλώσσας αλλά την ουσιαστική εκμάθησή της, έτσι ώστε να αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο που θα βοηθήσει τα σημερινά παιδιά να διεκδικήσουν με αξιώσεις την επαγγελματική τους επιτυχία στο μέλλον. Επομένως, η επιλογή για το πώς τα παιδιά θα μάθουν μία ξένη γλώσσα είναι πολύ πιο σύνθετη και κρίσιμη απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς.

Είναι όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών ίδια; Ποιο σύστημα εκμάθησης ακολουθεί το καθένα από αυτά; Τι εγγυήσεις δίνονται ότι τα παιδιά στο τέλος θα ξέρουν άπταιστα την ξένη γλώσσα της επιλογής τους; Αξίζει να δώσει κανείς μία μικρή περιουσία στα ιδιαίτερα μαθήματα; Ποια κριτήρια πρέπει να πληρούν οι καθηγητές στους οποίους ένας γονιός εμπιστεύεται την εκπαίδευση του παιδιού του;
Και βέβαια, ειδικά στις μέρες μας, οι γονείς καλούνται να εξετάσουν και το οικονομικό σκέλος της επιλογής τους φροντίζοντας να διαλέξουν εκείνη τη λύση που να είναι η οικονομικότερη χωρίς όμως να θυσιάζεται η ποιότητα στο βωμό της οικονομίας. Για όλα αυτά υπάρχουν απαντήσεις έτσι ώστε να μπορέσει κάθε γονιός να κάνει την καλύτερη και την πιο συμφέρουσα επιλογή.

Εξετάσεις Γλωσσομάθειας ESB Μαΐου 2024: Αιτήσεις – Προθεσμίες
Εξετάσεις ESB, CAMBRIDGE, IFG, GOETHE Μάϊος 2024: Εγγραφές – Διαδικασία – Προθεσμίες